Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog december

         Bijna 2014

         31 december 2013 15:39


         En wat zat er in dat pakje waarop stond 'Eigenlijk voor Opa Muziekjes'? Een klein draaiorgeltje uit de 'Tuincentrum Overvecht Typisch Hollands'-collectie :-)

         Ja, ja, ik weet het: kitsch, en (O)pa zegt vast 'neeee, mijn huis is al vol!', maar.... Het geeft zo vrolijk licht in de december-vensterbank ;-) (En àls Opa plaats heeft en het leuk vindt, komt ie naar Zeeland!) Zolang we Paleis Soestdijk en De Ridderzaal niet in de vensterbank hebben staan, gaat het nog goed met ons ;-) Enfin.

         Heel veel goeds, geluk en gezondheid gewenst voor 2014!

         [reacties]

         leuk die oude kranten met familienieuws

         28 december 2013 14:05


         Mijn vader heeft een neef die popster is. Was, eigenlijk, want de neef verliet de popmuziek in 1969. Verstandige jongen, vermoed ik. Maar dat terzijde.

         Nu was ik helemaal niet op zoek naar antwoord op de vraag 'Heeft mijn vader een neef die popster is?' ;-) Eigenlijk bladerde ik door vooroorlogse kranten op zoek naar gekke nieuwsjes van voorvaderen. Zoo las ik dat een mijner overgrootouders in 1924 'hardnekkig gemoedsbezwaarde' was, en jaarlijks hetzelfde klokje verkocht op een 'gerechtelijke verkooping', een andere overgrootvader in 1932 werd 'vereerd met een bezoek' van inbrekers die zijn brandkast 'a la sardine' openden (Handelsblad), en dat in de Hilversumse Schoenmakerij van mijn derde Overgrootvader, Dingeman van der Sluys, in 1942 een felle brand woedde.

         Die laatste overgrootvader bleek een naamgenoot en kleinzoon te hebben. En dàt was dus de popster, de neef van mijn vader. Bassist van de Easybeats van Friday on my mind. Je kunt het zien, vindik, hij lijkt op mijn tantes en mijn neefs :-)

         Het toeval wil dat de neef, Dick Diamonde alias Dingeman van der Sluys vandáág jarig is. Dus eh, Happy Birthday Dick!

         [reacties]

         Kerstgedachte (de zoveelste... *smile*)

         24 december 2013 20:07


         Soms denk ik... er is meer tussen hemel en aarde dan op het eerste gezicht zichtbaar... Net zat ik namelijk bij mijn computer te mijmeren Hmmm, dat kerstcadeautje voor de Postbode gaat niet meer lukken vóór de kerst...

         We hebben hier in huis namelijk de traditie dat we elk jaar onze Postbode's een kerstpakketje geven. En dit jaar hadden we onze Postmevrouw nog net op de fiets kunnen inhalen, maar de Postmeneer-van-de-pakjes waren we misgelopen. We hadden ook helemaal niets besteld, en dan moet je maar de mazzel hebben dat je iets aanpakt voor afwezige buren, en meteen het kerstpakketje kunt geven.

         En op dàt moment, midden in die gedachte, ging de bel, en daar was de Postbode-die-ik-misgelopen was. Kerstavond, en ja hoor, nog aan het bezorgen. Wat was ik blij dat ik het pakje had klaarstaan.

         Eigenlijk ben ik opgevoed met de gedachte 'laat uw linkerhand niet weten wat uw rechterhand doet' (lees: wat je weggeeft mag niemand, hooguit de Allerhoogste, weten.)

         Maar deze tijd heeft zoveel negativiteit, zoveel commercie, zoveel onderbuiksprekerij (als het aan meneer Wilders ligt dan moeten onze hardwerkende Postmevrouw en Postmeneer naar een ander land, hier helemaal niet ver vandaan en even 'christelijk' als het onze, maar dat zal Wilders allemaal worst wezen), dat ik me op kerstavond permitteer er tòch over te schrijven.

         Als we allemaal kijken naar onze naaste, directe omgeving, en het kleinigheidje, het gebaar, het compliment-in-plaats-van-kritiek, voorrang geven.... Dan... ja, wat dan? Dan doet ieder wat binnen zijn bereik ligt, en... is er misschien inderdaad méér tussen hemel en aarde.
         :-)
         Fijne kerstdagen allemaal!

         [reacties]

         complete kalender 2014

         22 december 2013 21:56


         Voor 2014 heb ik een complete downloadbare+printbare kalender (PDF, 35,7 MB) gemaakt.

         De kalenders werden zovaak gedownload en gegoogled, dat ik dacht: het moet afgelopen zijn dat mensen hier komen via Google en misgrijpen op zoek naar de volgende maandkalender.

         Omdat ik na afgelopen jaren elke maand aan een kalender werken, nu bij de meeste feesten een illustratie had, was het maar twee dagen werk om voor de ontbrekende feesten nog een illustratie te maken, en vervolgens alle feesten op de juiste dag voor 2014 te zetten :-)

         Enfin, wie de PDF met alle kalendermaanden van 35,7 MB te groot vindt, kan nog altijd de afzonderlijke maanden als kleine PNG downloaden: januari 2014 png, 264 KB, februari 2014 png, 245 KB, maart 2014 png, 182 KB, april 2014 png, 243 KB, mei 2014 png, 222 KB, juni 2014 png, 236 KB, juli 2014 png, 222 KB, augustus 2014 png, 189 KB, september 2014 png, 218 KB, oktober 2014 png, 234 KB, november 2014 png, 244 KB, december 2014 png, 232 KB.

         Nu moet ik alleen nog een ander excuus vinden om èlke maand toch een update voor m'n weblog te maken ;-) Afgelopen jaar was 'de kalender' een steevast terugkerend thema: zonder maandelijkse kalender mag het natuurlijk niet te leeg worden hier ;-)

         [reacties]

         decemberkiekjes 2013

         18 december 2013 23:13


         De eerste decemberkiekjes: het Kerstfeest op school en Maitta's Kerstvoorstelling op de Wintermarkt van landgoed Zonnestraal 14 december 2013, The Old Curiosity Shop, met L. :-)

         [reacties]

         herfstkiekjes 2013

         1 december 2013 00:14


         middagje naar de hei, 24 oktoberHalloween in de Geus..L. en Rosa dansen
         Herfsthaakwerkje in 'vrije school'stijl :-)Herfstvakantie: 40 jaar oud handwerkblad... Zullen we dat kleedje maken? :-)Eerst stroken knippen... (Rosa maakt er even een pruik van :-))
         Dan de stroken vlechten...Als de vlechten klaar zijn, maak je er cirkels van... Tot je heel veel cirkels hebt, die je aan elkaar zet...
         Op 11 november Sint Maarten lopen...Op 16 november de aankomst van Sinterklaas....met Pieten en Pepernoten :-)

         Officieel eindigt de herfst pas op 21 december om 18u11, maar de meteorologische winter begint, als ik het goed heb, morgen.

         Achja, wat maakt de definitie uit. De bladeren liggen nog op de straten en Sinterklaas vult de schoenen met pepernoten en chocolade. Tijd voor de herfstkiekjes. Deze keer als albumpjes:
         Album Halloween-kinderfeest De Geus 2013
         Album Sint Maarten 2013
         Album Sinterklaas-aankomst H'sum 2013
         Album Groep 8 PietenPodium, 2 december 2013
         en.... L.'s Pieten Podium-clip op Youtube (1min 35s).

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015