Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog augustus

         uit de lucht

         29 augustus 2011 20:31


         En toen was de webserver he-le-maal uit de lucht: de netvoeding had het begeven. Een hardwaredefect dus, maar het minst erge dat je kunt hebben!

         Edwin heeft de machine vandaag dus opgehaald, inmiddels staat hij in ons achterhuisje en is weer online via onze eigen glasvezellijn.

         Edwin is wel van plan om de server op een àndere machine over te zetten (en als dat aan mij ligt gebeurt dat snel, want het is in het achterhuisje een Voortdurend Gevecht Tegen De Rommel ;-) Had ik nèt de tafel leeg, (lees: geschikt voor schilderen, tekenen, lockmachine en vele andere toepassingen die sinds de verhuizing enige jaren nauwelijks mogelijk waren) staat er weer een Antiek Serverbakbeest op te staan... ;-} Maargoed, hulde natuurlijk dat Edwin het zo snel heeft opgelost.

         Gemiste stukjes zoals "Typografie From Hell" en "Vakantiefoto's" heeft u nog te goed....;-)

         [reacties]

         hier bellen... kiekje voor Yukiko

         8 augustus 2011 23:18


         Een kiekje voor Yukiko. Mijn huis is namelijk minstens precies zo'n bende. Altijd. Zelfs als Opa of Oma op bezoek komt, en ik dagenlang roep ‘[....]’ [lees iets als: dat mocht ik/papa vroeger niet, hoor!] dan nog.. kun je waden door het speelgoed in de kinderkamers. Opruimen bestaat hier alleen in Neanderthaler-vorm: “alles tegen de wanden van de grot schuiven.”

         Maarja, goed, het is niet anders. Het is of de éne vorm van rust, die van de rust van opgeruimdheid, of de andere, die van de afwezigheid van het hele-dagen-voortdurend-kibbelen-over-de-rommel. Jammergenoeg maar zeer zelden beide ;-)

         [reacties]

         ruzie om een frietkraam

         4 augustus 2011 14:48


         Het huis-aan-huis-krantje viel gisteren op de mat met een opmerkelijke voorpagina: Villabewoners willen af van friteskraam.

         Nieuwsgierig waar zoveel kinderachtigheid zich afspeelde, tikte ik de straatnaam uit het artikel in op Google-maps. En voilà.

         Google Streetview toonde gelijk een klein rood bestelbusje. In een Villawijkje dat veel leek op de boomrijke wijk waar mijn vader jarenlang woonde. De oprit toonde ruimte genoeg voor een geparkeerde verkoopwagen. EN voor een reusachtige haag, maar vreemd genoeg ontbreekt die.

         Nu is mijn vader geen patatboer (en waren zijn buren dat ook niet ;-)) maar ik weet zeker dat niemand in zijn wijk over zo'n kraam zou zijn gevallen: die kraam zou onzichtbaar voor anderen achter een haag verstopt gestaan hebben.

         Want voor een rijtje coniferen hoef je geen bouwvergunning te vragen: nu proberen de buren zèlfs de vergunning voor de extra garage met oprit terug te draaien.

         Enfin. Gelukkig speelt deze kinderachtige burenruzie zich af ver buiten ons blikveld af ;-)

         [reacties]

         Vlinderstruik met Dagpauwoog

         1 augustus 2011 13:06


         Onze vlinderstruik is in het voorjaar nog tot vlak boven de grond gesnoeid. Inmiddels is hij alweer manshoog. Zo hoog, dat de glazenwasser nog maar de helft van het raam kan zemen ;-}

         Ik moet hem dus verplaatsen. Gelukkig zijn het sterke planten, dus overleven zal hij het waarschijnlijk wel. Toch zie ik er nog even van af. Want verplaatsen betekent ook: terugsnoeien. En dan moet ik al die vlinders missen die nu in ons kleine voortuintje fladderen.

         Zoals deze Dagpauwoog. Gefotografeerd en gefilmd met een kleine 'dit product wordt niet meer verkocht' Canon Digital Ixus 100 IS. De vlinder was natuurlijk met een minuut weer weg, dus het beeldmateriaal is beperkt ;-)

         Filmpje zonder geluid in MP4-formaat of in H264-bestandsformaat. In het originele Canon-Ixus-filmpje klinkt namelijk zoveel kinder– papegaaien– of vlaamse–gaaien geschreeuw dat het een vréémd contrast met het vriendelijke vlindertafereeltje geworden was ;-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015