Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog april

         Hilarische Scam Baiting filmpjes van Kitboga

         4 april 2019 15:25


         Laatst zocht ik naar de achtergrond van een virus, dat mijn vader op zijn computer had ontdekt. Gelukkig was mijn vader niet in zo'n telefoonnummer-popup-scam getrapt.

         Daarin krijgen mensen een virus-venster te zien, dat mensen vraagt om een telefoonnummer ‘van Microsoft’ te bellen. Achter zo'n telefoonnummer zitten vervolgens oplichters, die hun slachtoffers met uiteenlopende babbel- of hacktruuks —altijd in gebrekkig Engels— geld afhandig maken.

         De vrolijke kant van deze zaak is de dolkomische tegenbeweging: Scam baiting. Streamers die deze nummers moedwillig bellen, eindeloos aan de praat houden, en daar onbetaalbaar grappige filmpjes van maken. Waarmee ze dan meteen mensen waarschuwen tegen deze vorm van oplichterij en laten zien hoe wreed deze oplichters schreeuwen tegen in tranen uitbarstende ouderen.

         De meestgetalenteerde Scam Baiter is waarschijnlijk Kitboga, met zijn Grandma Edna en meer 'Mai Kroosoft' in gesprek met 'Grandma Edna' Hilarisch! Beter gezegd: verslavend grappig, razendknap zoals Kitboga van accent kan wisselen en allerlei verschillende karakters kan spelen ;-)

         De aanleiding blijft triest, het besef dat er dagelijks mensen zijn die hierdoor flinke bedragen kwijtraken. Maar deze manier van waarschuwen en oplichter-ondermijnen: topvermaak!

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015