Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog juni

         Gefeliciteerd met je verjaardag (O)Pa!

         29 juni 2016 12:33


         Zou het voorspellende waarde hebben, het Weerhuisvrouwtje dat voorzichtig haar deurtje uitloopt..? Van de Hortensia hoeft het niet, die is blij met de regen en het zon-urengebrek :-) Ook de slakken zijn dolblij met zoveel water en vreten alles kaal, tot aan de Lidcactus in de tuin ;-)

         Kortom: het belangrijkste nieuws van vandaag..... We feliciteren mijn vader met zijn verjaardag :-) Leeftijd is classified information, maar we hadden hier al 'ns gesteld dat mijn vader er jeugdig uitzag voor iemand die nog net in de jaren '30 geboren is ;-)

         Een fijne dag Papa! Hopelijk heeft het Weerhuisvrouwtje gelijk en wordt het zonnig ;-)!

         [reacties]

         Hoe een blogpost van Ximaar leidde tot een ....artikel in een Poppen-magazine!

         25 juni 2016 08:33


         Bijna had ik de vraag gemist. Mijn mailfilters hadden het privémailtje naar een verkeerd postvak gedirigeerd. Maar toen kwam daar Ximaar, met zijn blogpost “Lezen jullie digitale Nieuwsbrieven, en zo ja HOE?”
         “Ja...... soms,” dacht ik, “en Hoe? Met een filtersysteem.... OOOPS.. Wat doet dat privébericht daar tussen de Nieuwsbrieven...??”

         Om een lang verhaal kort te maken —recensie van het Tijdschrift Poppen & Teddy-Beer heb ik hier geplaatst— zonder Ximaar's blog zou het bericht me ontgaan zijn ;-)

         Het artikel dat ik heb ingestuurd gaat over Franse Poppen van rond 1890. Een tragisch moment in de poppen-geschiedenis: op het hoogtepunt, het moment dat ze de àllermooiste poppen maken, kunnen de Franse fabrikanten de concurrentie niet meer aan. Hoe dat afloopt........... ;-) U leest het in Tijdschrift Poppen van September dit jaar!

         P.S.: De foto's bij het artikel zullen zijn van niemand minder dan ...Janny van Beveren! Zij heeft een enorme kennis van poppen uit deze tijd en ervaring met museum-inrichting. Van haar poppen is normaal alleen een glimp te zien op RubyLane. U begrijpt dat ik hier wel een paar dansjes gemaakt heb ;-)

         [reacties]

         herfst eh zomer

         20 juni 2016 20:21


         Het lijkt wel herfst met al die regen!

         Al ben ik vast niet de eerste die dat roept ;-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015