Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog mei

         Lentemarkt Parcivalschool

         28 mei 2011 20:48


         Ouders en leerkrachten van de Parcivalschool in Amstelveen hadden vandaag een Lentemarkt georganiseerd. Omdat de kinderen van vrienden naar deze school gaan, konden we er een bezoekje aan brengen. Mooie vakkundig zelfgemaakte produkten en leuke activiteiten voor kinderen. En leuk om te zien op wat voor soort school Edwin en Marlous vroeger zaten.

         (Ook was ik zelf aangenaam verrast om in een menigte eens geen 'buitenbeentje' te zijn (met lang haar en you name it: alles waar ik de zweem van wollensokken niet uit krijg, die altijd om me heen hangt ;-)))

         De scherpe lezer ziet vast een trui in één van de foto's die ik best zou willen nabreien voor Edwin. Niet dat Edwin dat wil, dus ik zal het maar laten ;-) U mag raden welke trui ;-)

         [reacties]

         Voor mijn vriendin D.

         28 mei 2011 18:28


         Over sommige dingen kun je geen leuke stukjes schrijven. Onder de lezers kent waarschijnlijk iedereen wel iemand die een strijd met een kwaadaardige ziekte levert of leverde.

         Sterktewensen zijn op zo'n moment magere woorden. Liever zou ik de Schikgodinnen er aan hun haren bijslepen. Nee: hun haren afpakken, met een gemene chemokuur. Zodat de Schikgodinnen 'ns beter leren nadenken bij het uitdelen van gluiperige ziektes. Want waarom krijgen niet gewoon alleen ellendelingen op de wereld kwaardaardige ziektes. Een rechtvaardiger kwaalverdeling zou de wereld op twee fronten beter maken: alle ellendelingen aan de chemokuur en alle goede, getalenteerde, positief-ingestelde mensen als vriendin D. (en vriendin S. en al die anderen, die ik niet met naam zal noemen, de lezer kent hun namen zelf wel) blakend van gezondheid aan het werk en weer thuis bij hun kind(eren) en andere familieleden.

         Maar nee. Zo zit de wereld niet in elkaar. Ik kan stampvoeten en mijn vuist heffen in onmacht. En vriendin D. héél, héél veel sterkte wensen.

         [reacties]

         Rosalies verjaardag - van taart tot aspergesoep

         22 mei 2011 00:55


         Ook Rosalie had vandaag een mooie verjaardag. Met twee oma's, twee neefjes, twee bevriende buurkinderen en hun ouders die een stukje taart en een bordje aspergesoep kwamen eten.

         Er vielen ook wat tranen, de ene dochter vond het erg dat de kaarsjes niet in één keer uitwilden (zoals Papa zei dat moest, wat ze erg letterlijk nam ;-}) en de àndere dochter twijfelde of haar eigen verjaardag acht dagen geleden (die toch echt een stuk drukker was met twee oma's, drie neefjes, een nichtje, twee ooms, twee tantes, drie vrienden van papa en mama met vier kinderen) wel even leuk was. Het zal er wel bij horen: met twee verjaardagen zó dicht op elkaar, kun je gewoon niet verwachten dat iedereen op beide verjaardagen kan komen. En dan nog blijft 'geslaagd' een subjectief begrip ;-] Wij vonden het in elk geval een heel gezellige, geslaagde dag!

         [reacties]

         fabada asturiana en andere weblogtijdsgebrek-flarden

         19 mei 2011 23:34


         U heeft weer stapels foto's en stukjes te goed. Erger: sommige mensen hebben zelfs .....verjaardagsfelicitaties (!) te goed ;-/ En onderhand ben ik in overtreding van Mack's Blogwet 2011.

         Ondertussen ren ik van schooluithangbord-dat-geverfd-moet-worden-terwijl-er-eigenlijk-een-andere-witte-schoolwand-wacht naar boekzetwerk naar heerlijk pannenkoekenbootverjaardagsfeestje naar cadeautjeskopen naar huisopruimenvoorvisite naar spulleninpakkenvoorschoolkledingspeelgoedbeurs naar na-schoolse-dansles of bijvriendinnetjesspelen. En naar Edwin, want die is eigenlijk ziek. tIs niks, zou hij zelf zeggen, al kan het ook een ontsteking zijn. Maar wat dan? Blindedarm? Of iets onschuldigs? Hij heeft sinds zaterdag al heel wat testen achter de rug, maar duidelijk is het nog niet.

         Op zo'n moment is het fijn als je voor de avondmaaltijd nog iets bijzonders in de kast hebt staan, zoals een blik fabada asturiana (recept) van Opa Agustin —wiens verf trouwens op L.'s school zal prijken. Ja, u weet wel: op het schooluithangbord-dat-geverfd-moest-worden. De blikjes met Opa's handschrift "Rood" "Groen" "Geel" zijn mee naar school, en uitgerold over de houten blokken van het mozaiek. Mooie, diepe kleurtinten. Alleen is het alweer een paar jaar geleden dat Opa de blikjes vulde en dichttikte. En sommige kleuren drogen niet, of op z'n minst: langzaam :-| Als de Hemel vensters had, had ik het graag gevraagd: Querido abuelo Agustín, la fabada asturiana estaba delicioso, así como la Rioja: delicioso! pero... ¿por què no se seca la pintura?
         Want Opa Agustin had vast geweten wat ik door die verf had moeten mengen om 'm vòòr de schoolspeelgoedbeurs droog te krijgen.

         [reacties]

         Leora's verjaardag op een doordeweekse schoolvrijdag

         13 mei 2011 22:46


         Hee, waarom staat mijn verjaardag er niet bij?! keek L. vanavond in mijn weblog. Nou... op je verjaardag kan ik toch niet achter de computer gaan zitten..? vond ik. Sterker nog, het was eigenlijk te gezellig en druk (in de zin van hapjes op tafel zetten, even snel eten koken, poppenbadje aanslepen voor L. en haar nichtje Esther (dat heel verstandig opmerkte: zullen we dat niet buiten doen, anders wordt het zo'n kledderboel binnen?)) om überhaupt foto's te maken. Vandaar alleen een paar vage snapshots van een heerlijke dag! :-)

         [reacties]

         Leora's eerste bril

         12 mei 2011 22:24


         De wereld van de bril was voor mij tot vanmiddag onbekend terrein. Ja, OK, ik heb zelf een héél goedkoop leesbrilletje, model AAA: afgedankt aanbieding antimode ;-) Maar hoe een opticien werkt, hoe een bril gemaakt wordt of wat een cilinder-afwijking is, ik had geen idee.

         Na vanmiddag ben ik blij dat ik het weet. Niet alleen L.'s wereld is een stukje groter (ik kan nu zien hoe de blaadjes aan de bomen zitten, mama! — dan schaam je je toch als ouder dat je dat ontgaan is..) geworden.

         In het YouTube-filmpje (18 minuten) kun je zien hoe L.'s eerste bril gemaakt is, met hulp van L. zelf. L. heeft nog een tweede filmpje gemaakt, maar het werd te laat om dat ook nog te uploaden :-)

         Een groot Chapeau voor de opticien van Buffing Optiek (we weten haar eigen naam eigenlijk niet eens... ;-}) voor de manier waarop ze, met humor, met heldere uitleg, ook voor kleinere kinderen begrijpelijk —Rosalie mocht samen met haar het apparaat bedienen voor de tweede bril— een kind door het proces kan coachen. Daarmee wist ze iets waar L. tegenop zag (L. kwam soms huilend uit school omdat ze het ‘digitale schoolbord’ niet goed kon zien, maar van de gedachte aan een bril werd ze ook niet vrolijk) om te buigen tot een unieke ervaring.

         [reacties]

         zegt die stoute mama: 28 keer 15 minuten is....?

         12 mei 2011 00:05


         Dat rekensommetje had ik niet moeten maken... ;-) Want het is véél te leuk om zelf fruit te versieren zoals je zèlf wil. En zelf bedacht had. Want uitdelen vanwege je verjaardag mag maar 1 x per jaar: aanstaande vrijdag.

         Maarja, ik moet helaas een beetje op de tijd letten, want er staat ook nog een boek van Arnoud op stapel, èn er komt een bril, L. blijkt plotseling -1.50 te hebben, dus dat zijn weer wat extra fietstochtjes, daarnaast moet er nog een en ander geregeld voor de school-kledingbeurs, èn er ligt een opdracht voor een leuke photoshop-illustratie, die ook nog deze week af moet.

         Dus ja, ik deed even voor hoe je 5 appels in 5 minuten kunt versieren, met evenveel papier, plakband, glitterkoordjes en pauwestaartjes. Maar dat viel helemaal verkeerd :-} Heb ik de dames verder zelf laten knutselen. Een veel beter idee, kon ik weer verder met de To-Do-lijst om er vrijdag (L.'s verjaardag), èn zondag (vrienden en familie welkom!) en volgende week woensdag (klasgenotenfeestje) en.... volgende week zaterdag (Rosalie's verjaardag) mooie dagen van te maken :-)

         [reacties]

         Gisteren was het moederdag, vandaag niet meer!

         10 mei 2011 00:57


         Krijg ik nog crunchy of hoe zit dat! riep Rosalie vanmiddag.
         Hey! Dat kun je toch ook even normaal vragen... corrigeerde Edwin. Hallo! zwaaide Rosalie baldadig bij de keukenla, Gisteren was het, hoe heet het, moederdag, maar vandaag niet meer, hoor!

         Het is soms moeilijk om niet in de lach te schieten bij het opvoeden van kinderen. Gelukkig zien ze lachen niet altijd als een aanmoediging om brutaal te blijven doen, —eerder willen ze nogal eens in Grote Tranen uitbarsten: Je Lachte Me Uit.. (Neehoor, het klonk gewoon heel erg grappig wat je zei, en wees maar blij dat ik erom kan lachen, want een ander kind zou straf hebben gekregen voor zulke brutale...) ;-)

         Enfin, als ik de schattige moederdagcadeautjes van afgelopen zondag bekijk, zie de berg foto's hierboven, dan mag ik mezelf gelukkig prijzen ;-)

         [reacties]

         (wachten op de) Taxi!

         7 mei 2011 00:35


         Hij had mooie groene ogen, zag ik toen ik hem vroeg of hij hulp nodig had. Oh, neehoor, ik wacht op mijn taxi, die is... laat.. was zijn antwoord. Een vertwijfelde en wat troebele blik, —staar, dacht ik bij mezelf, al was dat misschien een invulling op basis van zijn vermoedelijke leeftijd: tachtig-plus zou gemakkelijk zijn leeftijd geweest kunnen zijn.

         Niet alleen toen wij bij de winkel aankwamen, óók toen wij weer weggingen zat hij daar. Nog steeds. Te wachten op die taxi. Meer dan an-der-half uur. Hij heeft de verkeerde straat genoemd, verklaarde de eigenaar van de winkel, toen ik hem vroeg of iemand de overduidelijk oude, hulpbehoevende man aan de straat hielp.

         “Nee hoor, maar vijf minuten. Vijf minuten.” hoorde ik de taxichauffeur tegen de oude man beweren, de taxichauffeur die aankwam toen wij onze aankopen hadden ingeladen en vertrokken.

         Lieve lezers, vijf minuten te laat, dat was een leugen. Ik heb lang genoeg met zowel de oude man als de winkelbaas gepraat om te weten dat de taxichauffeur minimaal 25 minuten te laat was: 25 minuten na de tweede afspraak op het juiste adres. Die eerste afspraak (op het verkeerd-genoemde adres, die meer dan een uur vertraging opleverde dus) niet meegerekend.

         Op zulke momenten denk ik: laat ik alsjeblieft niet oud worden. Zodat dit trieste, lange wachten op taxi's-met-kulverhalen, me bespaard blijft ;-] En daarnaast denk ik natuurlijk: jongens jongens, betalen we niet genoeg belasting om deze meneer zijn taxi, een béétje op tijd, te gunnen? (Maar dat zal wel een, ehm, linkse hobby zijn :-/)

         De foto is anoniem gemaakt met blokjes: de lokatie is onherkenbaar en blijkt ook niet uit de tekst.

         [reacties]

         de jarige Miesje wil geen cadeautjes en al helemaal geen ge-zing ;-)

         2 mei 2011 23:35


         De jarige vond het helemaal niets: op schoot èn zingen (50 seconden YouTube). Dus terwijl Miesje naar de voordeur rende, maakten L. en Rosalie de pakjes voor de éénjarige open. Gelukkig ontdekte ze bij de voordeur nog net dat het ene cadeautje (piepend catnip-vogeltje aan een hengeltje) best leuk was. Dat andere cadeautje, een roze halsbandje met bloemetjes, moeten we morgen nog maar 'ns proberen om te doen.. ;-)

         [reacties]

         koninginnedag 2011 - kiekjes

         1 mei 2011 13:47


         Even wat Koninginnedag-kiekjes :-) Bijschriften zijn leesbaar OnMousever. Ook zijn de foto's aanklikbaar voor inzoomen en onderschrift.

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015