Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         fabada asturiana en andere weblogtijdsgebrek-flarden

         19 mei 2011 23:34


         U heeft weer stapels foto's en stukjes te goed. Erger: sommige mensen hebben zelfs .....verjaardagsfelicitaties (!) te goed ;-/ En onderhand ben ik in overtreding van Mack's Blogwet 2011.

         Ondertussen ren ik van schooluithangbord-dat-geverfd-moet-worden-terwijl-er-eigenlijk-een-andere-witte-schoolwand-wacht naar boekzetwerk naar heerlijk pannenkoekenbootverjaardagsfeestje naar cadeautjeskopen naar huisopruimenvoorvisite naar spulleninpakkenvoorschoolkledingspeelgoedbeurs naar na-schoolse-dansles of bijvriendinnetjesspelen. En naar Edwin, want die is eigenlijk ziek. tIs niks, zou hij zelf zeggen, al kan het ook een ontsteking zijn. Maar wat dan? Blindedarm? Of iets onschuldigs? Hij heeft sinds zaterdag al heel wat testen achter de rug, maar duidelijk is het nog niet.

         Op zo'n moment is het fijn als je voor de avondmaaltijd nog iets bijzonders in de kast hebt staan, zoals een blik fabada asturiana (recept) van Opa Agustin —wiens verf trouwens op Leora's school zal prijken. Ja, u weet wel: op het schooluithangbord-dat-geverfd-moest-worden. De blikjes met Opa's handschrift "Rood" "Groen" "Geel" zijn mee naar school, en uitgerold over de houten blokken van het mozaiek. Mooie, diepe kleurtinten. Alleen is het alweer een paar jaar geleden dat Opa de blikjes vulde en dichttikte. En sommige kleuren drogen niet, of op z'n minst: langzaam :-| Als de Hemel vensters had, had ik het graag gevraagd: Querido abuelo Agustín, la fabada asturiana estaba delicioso, así como la Rioja: delicioso! pero... ¿por què no se seca la pintura?
         Want Opa Agustin had vast geweten wat ik door die verf had moeten mengen om 'm vòòr de schoolspeelgoedbeurs droog te krijgen.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015