Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
                  webcam in de kelder

                  Jolies weblog

                  Leora's eerste bril

                  12 mei 2011 22:24


                  De wereld van de bril was voor mij tot vanmiddag onbekend terrein. Ja, OK, ik heb zelf een héél goedkoop leesbrilletje, model AAA: afgedankt aanbieding antimode ;-) Maar hoe een opticien werkt, hoe een bril gemaakt wordt of wat een cilinder-afwijking is, ik had geen idee.

                  Na vanmiddag ben ik blij dat ik het weet. Niet alleen L.'s wereld is een stukje groter (ik kan nu zien hoe de blaadjes aan de bomen zitten, mama! — dan schaam je je toch als ouder dat je dat ontgaan is..) geworden.

                  In het YouTube-filmpje (18 minuten) kun je zien hoe L.'s eerste bril gemaakt is, met hulp van L. zelf. L. heeft nog een tweede filmpje gemaakt, maar het werd te laat om dat ook nog te uploaden :-)

                  Een groot Chapeau voor de opticien van Buffing Optiek (we weten haar eigen naam eigenlijk niet eens... ;-}) voor de manier waarop ze, met humor, met heldere uitleg, ook voor kleinere kinderen begrijpelijk —Rosalie mocht samen met haar het apparaat bedienen voor de tweede bril— een kind door het proces kan coachen. Daarmee wist ze iets waar L. tegenop zag (L. kwam soms huilend uit school omdat ze het ‘digitale schoolbord’ niet goed kon zien, maar van de gedachte aan een bril werd ze ook niet vrolijk) om te buigen tot een unieke ervaring.

                  Reacties

                  Voeg je reactie toe:

                  Type hieronder je reactie.


                      RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015