Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Leora's eerste bril

         12 mei 2011 22:24


         De wereld van de bril was voor mij tot vanmiddag onbekend terrein. Ja, OK, ik heb zelf een héél goedkoop leesbrilletje, model AAA: afgedankt aanbieding antimode ;-) Maar hoe een opticien werkt, hoe een bril gemaakt wordt of wat een cilinder-afwijking is, ik had geen idee.

         Na vanmiddag ben ik blij dat ik het weet. Niet alleen Leora's wereld is een stukje groter (ik kan nu zien hoe de blaadjes aan de bomen zitten, mama! — dan schaam je je toch als ouder dat je dat ontgaan is..) geworden.

         In het YouTube-filmpje (18 minuten) kun je zien hoe Leora's eerste bril gemaakt is, met hulp van Leora zelf. Leora heeft nog een tweede filmpje gemaakt, maar het werd te laat om dat ook nog te uploaden :-)

         Een groot Chapeau voor de opticien van Buffing Optiek (we weten haar eigen naam eigenlijk niet eens... ;-}) voor de manier waarop ze, met humor, met heldere uitleg, ook voor kleinere kinderen begrijpelijk —Rosalie mocht samen met haar het apparaat bedienen voor de tweede bril— een kind door het proces kan coachen. Daarmee wist ze iets waar Leora tegenop zag (Leora kwam soms huilend uit school omdat ze het ‘digitale schoolbord’ niet goed kon zien, maar van de gedachte aan een bril werd ze ook niet vrolijk) om te buigen tot een unieke ervaring.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015