Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         roze bril

         21 augustus 2010 12:32


         Aan het eind van de dag kan ik bijna niet meer zonder: de leesbril. ;-}

         De ironie wil dat het ook vooral onzichtbaar werk is dat me zolang bezig houdt. Onzichtbaar in de zin van: in een factuur zal geen klant het terugvinden.

         Een voorbeeld: bij het uitwisselen van PDF-preview blijken er vreemde karakters in de whitespace tussen de woorden te staan. Tenminste: zodra je uit de PDF kopieert en plakt.

         Zoiets oplossen is ontzettend tijdrovend. Zoeken naar whitespace PDF, annoying extra characters between words of "whitespace characters" +"\h" +°©. Fonts en software opnieuw installeren. Alle mogelijke preferences doornemen. Test-PDFs schrijven met alle mogelijke instellingen — en bekijken op een Windows Toshiba.

         Aan het eind van zo'n dag, waarop ik vooral bugreports terugkrijg, en mijn naam verwijderd zie van de pagina over het boek waar het grootste deel van deze vakantie in verdwenen is, ja, dan heb ik zo'n Roze Bril echt nodig ;-(

         Kijk, als ik even Bijgeloovig was geweest als de Menschen in de stichtelijke Levensbeeldenboeken die ik vroeger gelezen heb -uitgave 1908, (alleen mijn vader snapt deze zin ;-)) dan had ik natuurlijk geweten dat die Lelijke Bril de straf is voor het plagen van die jongen die vandaag jarig is, met zijn (best schattige) Dikke Jampotbril ;-)

         Enfin.

         Wie ervaring heeft met PDFs —vooral: met kopieren uit PDFs en dan zonder dat alle spaties er zo uit gaan uitzien of het kan natuurlijk altijd gekker— is van harte welkom de oplossing hier te posten :-)

         [ Naschrift 22:37: ] ik denk dat ik de oplossing gevonden heb... schrijven naar Postscript, en dat openen in Acrobat Pro... aaaarh, werkt het ECHT?? ik kan het BIJNA niet geloven.. :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015