Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog augustus

         Wifiloos in Dieppe

         27 augustus 2016 16:18


         Wat doen vier webverslaafden, twee weken noodgedwongen zonder internet?

         Ik hoor u denken: Heerlijk Rust Hebben!?

         Eh ja. Al moesten we daar wel een hóóp plannen voor opzij zetten ;-) Meegebracht naslagwerk konden we niet vertalen naar webpagina's, het geplande live vakantieblog zat er niet in, het voor tieners noodzakelijke skypen met leeftijdsgenoten kon alleen op de parkeerplaats van de Carrefour, net als de routes en openingstijden van de musea naslaan ("Pour plus d'information visitez le site du...")

         OK, niet getreurd: het huisje, niet op Google-Maps, zou immers op loopafstand van de zee liggen.

         Uren hebben we inderdaad gewandeld, maar de zee zelf hebben we nooit lopend bereikt.

         Goed, het leven blijkt gewoon niet helemaal te plannen, ook niet op vakantie ;-] Al met al hebben we ons prima vermaakt. Een plakboek volgeplakt met dagelijkse verslagen. In de zee gezwommen, bunkers beklommen, musea, kerkjes, franse vrijmarkt en het atelier van een kunstenaar bezocht, Franse kranten geprobeerd te lezen, net als een franse uitgave van John Grisham's non-fictie. Een militaire oefening beleefd in een winkelcentrum, vlak na de moord op priester Jaques Hamel.

         De Tweedewereldoorlog is in Dieppe dichterbij dan ik vooraf had vermoed. Overal plekken die herinneren aan de mislukte geallieerde actie van 1942, bloemperkjes in de vorm van de Candadese vlag, die er wappert waar hij maar wapperen kan. Na een bezoek aan het Museum van de 19e Augustus, had ik pas een beeld van de open loopgraaf die Dieppe geweest is op die ochtend.

         Op de dag van de plakboekpagina hierboven, vond ik bij lage eb een wonderlijk stuk Aluminium. Gevechtsschroot? Zonder internet was het lastig nazoeken ;-} en ook thuis heb ik het stuk metaal met V-inkepingen niet kunnen identificeren.

         Enfin, als het kan, kiezen we volgende keer een paradijselijker en technisch geavanceerder oord. België, Engeland, Nederland bijvoorbeeld ;-) Al zou een zomer ‘Dieppe zonder Wifi’ een aardige bestemming zijn voor populisten die oorlogsretoriek bewonderen ;-)

         P.S.: Edwin past de reCaptcha-instellingen aan. Bij hinder van reCaptcha, stuur gerust 'n mailtje.
         P.P.S.: reCaptcha ziet nu iedereen aan voor robot ;-) Mijn excuses!
         P.P.P.S: Edwin heeft een bug gefixed, het zou weer moeten werken! :-)

         [reacties]

         Hysterische Testosteronbom-Trut

         23 augustus 2016 20:25


         Ja, die ben ik tegengekomen. Daarnet. In de Supermarkt. Een Hysterische Testosteronbom-Trut.

         Zodra het chroomstalen hekje voor haar open ging, kon de hele winkel meegenieten van haar schelle schreeuwstem.

         Als dat soort mensen alleen is, of slecht gekleed het gangpad van de Lidl onveilig maakt, denk je: och jee, de tragiek van de bezuinigingen op de psychiatrie.

         Maar nee, deze Schreeuwstem was keurig gekleed, een jaartje of veertig en: sjouwde drie kleine kindertjes door het gangpad bij Albert Heijn. En weer terug naar de ingang, want Schreeuwstem was iets vergeten.

         Even later kwam ze weer binnen. Bruuske bewegingen. Woest met de kar langs de rekken. Weer schreeuwen. NEEE!!!! Ik kan jou nu niet tillen!!!! LAAT DAT O Lie Vier!!!!!!

         Ik heb me me teruggetrokken bij de groenten, alle kaartjes bestudeerd, de aanbiedingen bekeken. En nog eens bekeken. Nog even langs de appelmoes gelopen. Zelfs even volkomen onnodige piccadilly gekocht —want die staat in de allerverste uithoek van de winkel bij de groenten— na het bestuderen van alle etiketten, ingrediënten, merken en prijzen.

         Allemaal in de hoop dat Schreeuwgeval en haar zielige kindertjes naar de kassa zouden gaan. Zouden verdwijnen. Of op z'n minst een vorm van zelfbeheersing zou hervinden om het aantal decibels te verminderen.

         Maar nee.

         Schreeuwgeval liep vast bij de Doe-Het-Zelf-Sap-Machine. Knoeien, sap op de vloer, doekjes. Schreeuwen, haar kinderen huilen en terugschreeuwen. Het tafereel was te triest, te lomp en te stom om aan te zien en te horen.

         Even later kwam ze nog dichterbij, naar het vlees, waar ik stond. Opnieuw een schelle schreeuwstem opzetten tegen haar kinderen, ik schatte de jongste een jaar of drie en de oudste negen.
         "Mevrouw..." legde ik heel vriendelijk een hand op haar schouder: een kleine aanraking kan mensen soms kalmeren, "Uw kinderen gaan alleen maar harder tekeer als u zo luid—"

         Die zin kon ik niet afmaken. Met uitpuilende ogen begon ze tegen mij te schreeuwen.
         "Nee!!!!!!!!! U HEEFT UW KANS IN 'T LEVEN GEHAD!!!!!!!" (Wat bedoelde ze dáármee? Dat mensen met zilvergrijs haar hun mond moeten houden?) Ik heb er niet naar gevraagd. Met elke vriendelijke vezel in mijn lichaam probeerde ik eenvoudig te herhalen dat ..........zo luid schreeuwen tegen kinderen geen zin heeft.

         "NEE!!! NEE!!! Ze heeft me aangeraakt!!" greep ze haar kinderen en rende ze naar de Klantenservice. Daar begon ze een heel verhaal. Ik kon het bij de kaas —uiteraard— veel verderop in de winkel volgen. "Die mevrouw daar!!! JA DIE!!!!!!!!!!!!!"

         Wat dacht ze?
         Dat de medewerker van Albert Heijn mij nu de winkel uit zou gaan zetten?

         Ik ga ervanuit dat haar hysterische gedrag de rest van de winkel ook is opgevallen. Niet alleen de klanten, maar ook de vakkenvullers en de Service-balie.

         Later, toen ze weg was en ik de laatste boodschappen kon gaan zoeken, heb ik nog even gevraagd aan de jongen die ze aansprak, of ze tegen hem ook zo was gaan schreeuwen. En opgemerkt dat mensen zich soms zo eenzaam kunnen voelen als niemand hun leed opmerkt: dat ik niet meer had gezien dan haar leed, en dat van haar kinderen. Aan de twinkeling in zijn ogen zag ik dat de lach echt was.

         Feit is, dat dit soort mensen onbereikbaar is. Mijn aanspreekdaad was volskrekt zinloos. Niemand hoeft het me te vertellen :-/

         De overdosis stoffen die haar Testosteronbom-brein aanmaakt, geven haar heilig geloof in haar eigen agressie. Iedereen is gek, iedereen die het waagt iets te zeggen zouden ze het liefst op hun bek timmeren — haar ogen puilden genoeg uit om het te doen.

         Haar kinderen denken dat het normaal is, dreigen, stampen, grijpen, zwaaiende bewegingen en natuurlijk: voortdurend schreeuwen. Wedden dat zij zelf ook zo'n kind was?

         Thuis sloeg ik er, nog natrillend van de vreselijke ervaring, Alice Miller op na. En ik las een hoopvol artikel op haar site: een slachtoffer hoeft geen dader te worden, maar kan ook uitgroeien tot een enlightened witness.

         Thank God.

         [reacties]

         I Fail the Turing Test

         23 augustus 2016 17:30


         Ik ben een robot ;-/

         Tenminste, volgens de "Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart", alias reCAPTCHA ;-}
         Ik kan niet meer reageren op mijn eigen blog: 19 van de 20 reacties die ik typ, komen niet aan.

         Als mijn reacties een paar regels en genuanceerd zijn, komen ze niet aan. Als ze kort en bondig zijn, komen ze niet aan. Wat doe ik fout? Typ ik te snel? Gebruik ik de verkeerde woorden?

         Ik heb screencaptures bewaard van de berichtjes, voor wie bewijs zou willen ;-) Feit is: reCAPTCHA ziet me aan als ROBOT.

         Jammer van Edwin's werk om deze spambeveiliging van Google te installeren. Laten we er verder maar de lol van inzien ;-} En zo'n totaal Geeky I Failed the Turing Test T-shirt bestellen.

         U mag uiteraard proberen of u hier wèl kunt reageren, helaas ben ik zèlf geband uit mijn eigen blog ;-}

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015