Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Wifiloos in Dieppe

         27 augustus 2016 16:18


         Wat doen vier webverslaafden, twee weken noodgedwongen zonder internet?

         Ik hoor u denken: Heerlijk Rust Hebben!?

         Eh ja. Al moesten we daar wel een hóóp plannen voor opzij zetten ;-) Meegebracht naslagwerk konden we niet vertalen naar webpagina's, het geplande live vakantieblog zat er niet in, het voor tieners noodzakelijke skypen met leeftijdsgenoten kon alleen op de parkeerplaats van de Carrefour, net als de routes en openingstijden van de musea naslaan ("Pour plus d'information visitez le site du...")

         OK, niet getreurd: het huisje, niet op Google-Maps, zou immers op loopafstand van de zee liggen.

         Uren hebben we inderdaad gewandeld, maar de zee zelf hebben we nooit lopend bereikt.

         Goed, het leven blijkt gewoon niet helemaal te plannen, ook niet op vakantie ;-] Al met al hebben we ons prima vermaakt. Een plakboek volgeplakt met dagelijkse verslagen. In de zee gezwommen, bunkers beklommen, musea, kerkjes, franse vrijmarkt en het atelier van een kunstenaar bezocht, Franse kranten geprobeerd te lezen, net als een franse uitgave van John Grisham's non-fictie. Een militaire oefening beleefd in een winkelcentrum, vlak na de moord op priester Jaques Hamel.

         De Tweedewereldoorlog is in Dieppe dichterbij dan ik vooraf had vermoed. Overal plekken die herinneren aan de mislukte geallieerde actie van 1942, bloemperkjes in de vorm van de Candadese vlag, die er wappert waar hij maar wapperen kan. Na een bezoek aan het Museum van de 19e Augustus, had ik pas een beeld van de open loopgraaf die Dieppe geweest is op die ochtend.

         Op de dag van de plakboekpagina hierboven, vond ik bij lage eb een wonderlijk stuk Aluminium. Gevechtsschroot? Zonder internet was het lastig nazoeken ;-} en ook thuis heb ik het stuk metaal met V-inkepingen niet kunnen identificeren.

         Enfin, als het kan, kiezen we volgende keer een paradijselijker en technisch geavanceerder oord. België, Engeland, Nederland bijvoorbeeld ;-) Al zou een zomer ‘Dieppe zonder Wifi’ een aardige bestemming zijn voor populisten die oorlogsretoriek bewonderen ;-)

         P.S.: Edwin past de reCaptcha-instellingen aan. Bij hinder van reCaptcha, stuur gerust 'n mailtje.
         P.P.S.: reCaptcha ziet nu iedereen aan voor robot ;-) Mijn excuses!
         P.P.P.S: Edwin heeft een bug gefixed, het zou weer moeten werken! :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015