Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog maart

         Efteling studiedag - 27 maart 2014

         28 maart 2014 10:53


         Het kon gisteren wel eens de laatste studiedag (u weet wel, zo'n dag waarop de school dicht is) van L. en Rosalie samen zijn. Volgend jaar gaat L. immers naar het voortgezet onderwijs. Op zulke studiedagen proberen we iets leuks te doen, waarvoor het normaal te druk is. Op normale vrije dagen is het, in bijvoorbeeld de Efteling, zó druk dat overal lange wachtrijen staan.

         Zo zijn we gisteren naar Kaatsheuvel gereden. We hadden zelfs geluk met het weer! Nu maar hopen dat we volgend jaar toch ook nog af en toe een gezamelijke vrije dag kunnen vinden :-)
         Foto's van het dagje naar de Efteling kunt u hier bekijken.

         [reacties]

         huis en huizenmarkt

         6 maart 2014 12:19


         U weet het: de economie is uit het slop. En, ik zal het maar bekennen, die mensen die de kar weer wisten vlot te trekken, dat uh, waren wij ;-)

         "Laten we eens gek doen... wij kopen een huis," bedachten we vorig jaar juli, "Nee, niks geen gezeur van eerst je huis te koop zetten..." Zo gezegd zo gedaan. Begin september tekenden we een koopcontract. En in december —dan konden de vorige bewoners rustig iets nieuws zoeken— kregen we de sleutel.

         Ik hoor u denken: Ja, ja —een huis kopen tijdens de crisis— waar is de adder onder het gras? De Maar? De maar is waarschijnlijk dat we wèl verlies zullen maken op onze huidige woning. Maargoed, dat is dan niet anders. De huurprijzen zijn enorm gestegen afgelopen jaren: waren we huurders gebleven, dan hadden we dat verlies ook gemaakt. Uniek waren we vast niet, met die gedachte, en: hup, daar ging de huizenmarkt. Rutte doet nu wel of hij met de eer kan strijken, maar eigenlijk.... ;-)

         Ook zullen we nog heel veel werk hebben aan het nieuwe huis, voor we ernaartoe kunnen verhuizen. Hoeveel ongeveer, is te zien in dit filmpje: mooie rondleiding door L. :-)

         [reacties]

         mooie YT-filmpjes van Leora

         6 maart 2014 12:16


         Zodra we thuiskomen, ontstaat er een gevecht om mijn computer. Want tja, op een 'oude laptop' draaien al die poshe programmaatjes niet meer. Mijn mac is dan ook voortdurend bezet door 2 kinderen die Minecraft-spelen en filmpjes editten ;-)

         Maargoed, dat levert dan wèl heel mooie filmpjes op: Ons nieuwe huis: mooie rondleiding door L. en Verstopplekken en Gekke griezeldingen in het huis en Wat zal ik filmen? Hier kun je filmverzoekjes indienen... Dan loopt L. door het huis met het cameraatje...., filmjes die ze dan op L.'s huisfilmpjes-account op YouTube zal plaatsen. Haar Stop-motion-filmpjes plaatst ze op L.'s andere YT-account.

         Nu we het toch over YouTube hebben.... al meer dan 230.000 mensen hebben de petitie getekend om op YouTube weer gewoon onder je accountnaam te mogen reageren.

         Ik heb 'm getekend. Voor mij is "jolievdk" namelijk helemaal niet anoniem, zoals Google vindt in z'n poging iedereen te dwingen onder zijn G+/geboortenaam in te loggen. En mijn jolievdk-YT-account opzeggen of verlaten wil ik niet, want wikipedia heeft ernaar gelinkt.

         Enfin, die filmpjes van L. dus: aanraders!

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015