Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog september

         Trump wordt het

         18 september 2016 12:12


         Het wordt Trump.
         Helaas.
         Noemt u me gerust een pessimist, want ik hoop dat ik me vergis ;-}

         Populisme raakt hot, in tijden van al of niet reële dreigingen.

         De wereld is in de ban van de harde krachten. Kijk naar het Midden-Oosten, naar Azië, Afrika, hoor de stemmen in Europa, proef de antwoordloze-haat-sfeer in de VS.

         Terwijl de geschiedenis keer op keer heeft uitgewezen dat de mensheid meer baat heeft bij zachte krachten, bij samenwerking, bij verdragen, terwijl mensen gelukkiger zijn in het kleine aantal landen met een goed-functionerende democratie, klinkt overal de roep om hard optreden, harde maatregelen, om een sterke man en een "krachtig antwoord" op alle dreiging.

         Hopelijk valt het mee met de wereldwijde recessie die Trumps' handelsplannen zullen veroorzaken. Blijft Trump van de nucleaire wapens af.

         Eén troost, de verkiezing van the Giant Douche zal mooie South Park episodes opleveren :-/

         [reacties]

         Preview van de omslag

         15 september 2016 17:51


         Hartelijk bedankt iedereen voor alle tips en suggesties!

         Misschien is het leuk om alvast de ontwerpen voor de/het omslag te laten zien. Het idee is van Guus zelf: als Rietvelder heeft hij een goede kijk op grafisch ontwerp. In de technische uitvoering en details zitten mijn ideeën :-)

         U kunt Guus op Facebook een hart onder de riem steken en vragen wanneer het boek besteld kan worden, dan werken wij hier in Hilversum zo hard mogelijk verder aan de uitvoering :-)

         [reacties]

         Hulp gezocht met het boek van Guus

         14 september 2016 00:32


         Lieve Lezer, ik heb uw advies nodig.

         Ik zoek nu al weken naar informatie HOE ik het boek van televisieregisseur en scenarioschrijver Guus van Waveren probleemloos gedrukt en uitgegeven kan krijgen.

         Guus' gezondheid gaat achteruit door een ongeneeslijke nierkwaal. Lang wachten op antwoord van trage en logge Uitgeverijen is geen optie.

         De beste optie zou Print-On-Demand zijn. Maar om het boek te voorzien van een ISBN-nummer om het in de schappen bij Bol.com te krijgen, zou ik een uitgeversprefix moeten aanvragen en me bij de KvK als Uitgever moeten registreren. En ik zie de Belastingdienst al op de stoep staan "Uitgeverij? Wat verdient u daar aan? — Nou niets. De vormgeving en hulp bij dit boek is een vriendendienst. — Jaaaaa ja. Dàt begrip is bij onze dienst onbekend."

         De reviews van de Self-Publish-diensten zijn niet heel rooskleurig. (" ....moet de auteur zelfs geld bij per verkocht boek bijleggen" Huh...? Wat is het verdien-/klanttevredenheidsmodel daarachter..? [Naschrift: ik heb van het in de review genoemde bedrijf vernomen dat de Villamedia-review géén correcte weergave van de kosten bevat, dat er sprake had moeten zijn van winst, maar dat Villamedia de review niet corrigeert :-/ Jammer dat Villamedia kennelijk niet aan hoor en wederhoor doet, geen bronnen noemt, en daarmee aan de verwarring bijdraagt :-/)] Reviews van de Uitgeverijen zijn weinig beter :-(

         In het blauwe kader leest u een samenvatting van mijn Zoektocht-Naar-Informatie. Zodat u niet voor mij aan het zoeken slaat en dezelfde ergernis-achtbaan hoeft te doorworstelen :-/

         In het gele kader leest u meer over het boek van Guus van Waveren.

         Over mijn Print-On-Demand-zoektocht:
         Sites-van-2016 lijden aan De Ziekte Van Knipper: Hoe meer beweging: hoe minder informatie :-(

         Zelfs de Print-On-Demand-Dienstverlener waarmee ik door Arnouds boeken redelijke ervaring heb, lijdt daaraan :-( Sympathiek, die video-boodschappen, ik heb ze allemaal bekeken, ook die, die met tussenpauzes in je inbox verschijnen. Maar ik wil gewoon cijfers, inzicht in de stappen en kosten.

         Denk je, OK, het moet maar, ik vul mijn mailadres in en ontvang ‘De Complete Gids.’ Een deceptie. Ik las niets dat ik nog niet wist en behield dezelfde vragen.

         Nog vragen?? Daar zijn we op voorbereid: Stel je vragen in een chat! Ja. Alweer zo'n 2016-stoplap: Want: Vragen die je in een Chat Kunt Beantwoorden, Kun je ook Gewoon op je Site in de FAQ zetten.

         Uiteindelijk heb ik gebruik gemaakt van de "neem contact op"-button. Denkt u dat ik nu antwoord heb? Nee, natuurlijk niet! Althans: Niets dat ik nog niet wist.

         Als je dan tenslotte, moedeloos, de site wegklikt, krijg je nog snel even zo'n Typisch-2016-Hengel-Pop-Up.. Waaaaaacht, Meld u zich nog ff voor onze........

         Over het boek van Van Waveren
         De kleine Guus van Waveren neemt de lezer mee naar de jaren dertig in de Dapperbuurt. Een peuter ziet een beertje sneuvelen in de kachel en de lezer ervaart de pijn van een scheiding. De armoede van de crisisjaren, de oorlog, de joodse families met hun koffers, op weg naar het Muiderpoortstation. De naoorlogse jazz, wederopbouw en de opkomst van media als televisie. Klein geschreven, zonder overbodige franje. Korte verhalen die je niet kunt lezen zonder de link te zien met hedendaagse crises, veranderende media, hang naar populisme, ijdelheid, menselijke zwakheden en onvermoede kracht. Van Waveren houdt ons een spiegel voor, vol kleine, komische, tijdloze en tijdsgebonden beelden.

         U als lezer heeft wellicht eigen ervaring met Print-On-Demand-diensten. Uw boek is misschien te vinden bij Bol.com.

         Heeft u tips voor mij en vooral, voor Guus, bij dit traject?

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015