Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Hulp gezocht met het boek van Guus

         14 september 2016 00:32


         Lieve Lezer, ik heb uw advies nodig.

         Ik zoek nu al weken naar informatie HOE ik het boek van televisieregisseur en scenarioschrijver Guus van Waveren probleemloos gedrukt en uitgegeven kan krijgen.

         Guus' gezondheid gaat achteruit door een ongeneeslijke nierkwaal. Lang wachten op antwoord van trage en logge Uitgeverijen is geen optie.

         De beste optie zou Print-On-Demand zijn. Maar om het boek te voorzien van een ISBN-nummer om het in de schappen bij Bol.com te krijgen, zou ik een uitgeversprefix moeten aanvragen en me bij de KvK als Uitgever moeten registreren. En ik zie de Belastingdienst al op de stoep staan "Uitgeverij? Wat verdient u daar aan? — Nou niets. De vormgeving en hulp bij dit boek is een vriendendienst. — Jaaaaa ja. Dàt begrip is bij onze dienst onbekend."

         De reviews van de Self-Publish-diensten zijn niet heel rooskleurig. (" ....moet de auteur zelfs geld bij per verkocht boek bijleggen" Huh...? Wat is het verdien-/klanttevredenheidsmodel daarachter..? [Naschrift: ik heb van het in de review genoemde bedrijf vernomen dat de Villamedia-review géén correcte weergave van de kosten bevat, dat er sprake had moeten zijn van winst, maar dat Villamedia de review niet corrigeert :-/ Jammer dat Villamedia kennelijk niet aan hoor en wederhoor doet, geen bronnen noemt, en daarmee aan de verwarring bijdraagt :-/)] Reviews van de Uitgeverijen zijn weinig beter :-(

         In het blauwe kader leest u een samenvatting van mijn Zoektocht-Naar-Informatie. Zodat u niet voor mij aan het zoeken slaat en dezelfde ergernis-achtbaan hoeft te doorworstelen :-/

         In het gele kader leest u meer over het boek van Guus van Waveren.

         Over mijn Print-On-Demand-zoektocht:
         Sites-van-2016 lijden aan De Ziekte Van Knipper: Hoe meer beweging: hoe minder informatie :-(

         Zelfs de Print-On-Demand-Dienstverlener waarmee ik door Arnouds boeken redelijke ervaring heb, lijdt daaraan :-( Sympathiek, die video-boodschappen, ik heb ze allemaal bekeken, ook die, die met tussenpauzes in je inbox verschijnen. Maar ik wil gewoon cijfers, inzicht in de stappen en kosten.

         Denk je, OK, het moet maar, ik vul mijn mailadres in en ontvang ‘De Complete Gids.’ Een deceptie. Ik las niets dat ik nog niet wist en behield dezelfde vragen.

         Nog vragen?? Daar zijn we op voorbereid: Stel je vragen in een chat! Ja. Alweer zo'n 2016-stoplap: Want: Vragen die je in een Chat Kunt Beantwoorden, Kun je ook Gewoon op je Site in de FAQ zetten.

         Uiteindelijk heb ik gebruik gemaakt van de "neem contact op"-button. Denkt u dat ik nu antwoord heb? Nee, natuurlijk niet! Althans: Niets dat ik nog niet wist.

         Als je dan tenslotte, moedeloos, de site wegklikt, krijg je nog snel even zo'n Typisch-2016-Hengel-Pop-Up.. Waaaaaacht, Meld u zich nog ff voor onze........

         Over het boek van Van Waveren
         De kleine Guus van Waveren neemt de lezer mee naar de jaren dertig in de Dapperbuurt. Een peuter ziet een beertje sneuvelen in de kachel en de lezer ervaart de pijn van een scheiding. De armoede van de crisisjaren, de oorlog, de joodse families met hun koffers, op weg naar het Muiderpoortstation. De naoorlogse jazz, wederopbouw en de opkomst van media als televisie. Klein geschreven, zonder overbodige franje. Korte verhalen die je niet kunt lezen zonder de link te zien met hedendaagse crises, veranderende media, hang naar populisme, ijdelheid, menselijke zwakheden en onvermoede kracht. Van Waveren houdt ons een spiegel voor, vol kleine, komische, tijdloze en tijdsgebonden beelden.

         U als lezer heeft wellicht eigen ervaring met Print-On-Demand-diensten. Uw boek is misschien te vinden bij Bol.com.

         Heeft u tips voor mij en vooral, voor Guus, bij dit traject?

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015