Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog januari

         Leora haalt A-diploma!

         30 januari 2010 19:49


         Het verbaast me wel eens dat schoolzwemmen is wegbezuinigd, hoe eufemistisch het Ministerie het ook omschrijft, in een rijk land met zoveel water, zoveel belastingen en zoveel dikke kinderen als Nederland. Maargoed. Het is niet anders.

         Ouders op het schoolplein vertelden enthousiaste verhalen over Zwemschool Pinky, zo hebben we L. daar ook ingeschreven. Hoe leuk de juffen de les ook maakten, hoe handig het zwempak met drijvers, L. vond het vaak vreselijk eng. Afgelopen vijf maanden betekende elke vrijdagavond tranen en moed inspreken: Je hebt gelijk, diep water is eng, maar juist daarom moet je het echt leren. En er kan niets gebeuren, er zijn zoveel juffen bij... Vorige week, voor het proefzwemmen, was ze zelfs nog overtuigd dat ze beter thuis kon blijven. Het diploma leek haar een onhaalbare zaak. Alle reden om extra trots te zijn vandaag!

         Filmpjes staan (vanavond, bezig met uploaden) op: L.'s YouTube-kanaal en eentje op MyTube ;-)

         [reacties]

         liefdewerk, lege flessen

         29 januari 2010 21:43


         In de stijl van L.'s kleuterkleurbrieven een liefdewerklegeflessen-poster, met de opbrengst van de flesseninamelingsactie van schoolkinderen voor Haïti. Voor een kleine school met zo'n 200 leerlingen uit een minderrijke buurt, is het een mooie opbrengst, in 5 dagen.

         [reacties]

         Nieuwendam-Noord, feest

         29 januari 2010 21:43


         Altijd fijn als werk (poster; hierboven afgebeeld: flyer; kaartjes) naar de drukker kan. En online aankondigen mag vast ook wel: voor de lezers die banden met Amsterdam-Noord hebben ofwel, daar wonen :-)

         [reacties]

         breken en bouwen

         29 januari 2010 21:43


         Even snel wat fotootjes van de verbouw-werkzaamheden.

         De WC was zo klein, dat een foto niet te maken was, vandaar dat de foto links, "de WC zoals ie was," is samengesteld uit 11 fotootjes.

         [reacties]

         P.S. klemtoon?

         25 januari 2010 18:48


         Trouwens, over het woord dementie gesproken: waarom spreken actualiteitenrubrieken het woord tegenwoordig uit als de·men·tie, in plaats van de·mèn·tie zoals ik vroeger leerde en je op basis van de afkomst zou verwachten, met de nadruk op -mens?

         Klinkt net alsof die journalisten eigenlijk Citroënverkoper hadden willen worden: Alors monsieur, u wielt tock welle une mooj otomobile of heeft u miskiene laast van dementie? Enfin, het zal de invloed van Philip Freriks wel zijn ;-)

         [reacties]

         Mijn Te Gekke Oma

         25 januari 2010 18:48


         In theater Achterom speelde zondag Opslag voor Cacao het stuk Mijn Te Gekke Oma. Voor kinderen van 6 jaar en ouder.

         Het bleek een knap stuk over een moeilijk thema: voortschrijdende dementie. Knap, omdat elke wending en elk tekstje de aftakeling van Josjes Oma illustreerde en het stuk desondanks zó humoristisch bleef, dat de kinderen telkens weer schaterden van de lach.

         Als volwassene herken je in het stuk het gedrag van hoogbejaarden: dat ene grapje, die ene correctie (‘aapkundige!’ ‘nee, des-! aapdeskundige’) die alzheimerpatienten als een mantra op het juiste moment kunnen maken. Tegenover het voortschrijdende vergeten: de opa die eerst nog hartstochtelijk gemist wordt, wiens sloffen aan het eind van het stuk alleen herkend worden als ‘hé, veel te grote sloffen..’

         Het stuk is daarmee ook voor volwassenen boeiend —van anderen uit het publiek hoorde ik dat ook: confronterend zelfs. Want de ergste ziekte die een mens kan oplopen is misschien wel het voortschrijdend verlies van geheugen en verstandelijke vermogens... :-/

         [reacties]

         interne(t) verhuizing

         25 januari 2010 18:48


         Tijd voor een experiment. Mijn werkplek naar boven en het kinderhoekje waar boven niemand speelde, naar beneden. Het meeste werk was nog het ethernet aanleggen: een kabel door het plafond trekken.

         Het kinderhoekje is inmiddels goedgekeurd en gevuld met speelgoed. Nu kijken of het mij boven, waar de tochtstroom anders loopt, pijn in mijn linkerschouder scheelt. En kijken of het de dametjes niet noopt tot uitbedlopen, zo'n werkplek boven. (Ze zeggen zelf van niet. Het zou juist een fijn, rustig idee zijn, mama aan de andere kant van een dun muurtje.)

         [reacties]

         even geen gastlogjes, scripting e.d.

         20 januari 2010 23:37


         Ze heeft nog een gefotografeerde tekening liggen om een gastlogje over te schrijven, maar vandaag even niet: L. ligt met koorts op de bank. Hopen dat ze zondag beter is, want we hebben kaartjes voor de theatervoorstelling Mijn Te Gekke Oma.

         Rosalie had leuke foto's gemaakt, maar ze hier online zetten is met deze bewerkelijke website helaas geen 5 minuten-klusje :-} Een andere dag weer meer web-aanwezigheid...!

         [reacties]

         werk aan het script: nieuwe features

         18 januari 2010 11:06


         Dat de mogelijkheden van mijn weblogscript nogal beperkt zijn, heb ik hier al vaker geschreven. Achter de schermen heeft Edwin inmiddels al heel wat geprogrammeerd — ik durf het woord 'eindfase' bijna niet meer in de mond te nemen: Zodra ik bijna klaar beweer, komt er een belangrijk project binnen ;-) (Waar wedden we om ;-))

         Aan zijn eigen weblog heeft Edwin een reactiemogelijkheid (!) toegevoegd —die ontbrak de eerste 7 jaargangen.

         Mijn weblog heeft (nog) geen separate pagina's per stukje, en zodoende ook nog geen commentaren ònder elk stukje, maar in plaats daarvan de jolie-style-reactiepagina.

         Daar kun je voortaan een link naar je eigen weblog toevoegen, net als urls in de reactie zelf. Om de comment-spammers tegen te houden heeft Edwin een rekensommetje toegevoegd. Hopelijk is dat genoeg, hoeven we geen CAPTCHA's (waar Edwin een hekel, —ontzettende hekel, zegt hij— aan heeft ;-)) toe te voegen.

         [reacties]

         wat kost zo'n tv-reclame?

         15 januari 2010 00:27


         We moeten het l'Oréal vergeven, als ik de redenering van de Universiteit Antwerpen volg: Dt-fouten zijn onvermijdelijk. Het is ook verwarrend, want "hersteld haar" bestaat ook. Dat is haar dat inmiddels hersteld is ;-) Maar als je wilt beweren dat cement ceramide je haar herstelt, dan is dat, eenvoudig gezegd: stam + t.

         Tja. Het is maar een kleinigheidje, maar ik vroeg me af. Of zou bij l'Oréal gewoon nooit iemand de spelling van tv-commercials nog even doornemen voor uitzending?

         [reacties]

         schaatsen op de vijver

         8 januari 2010 22:07         Op de vijver bij de Berlage-/Celsiuslaan (Google luchtfoto) ligt mooi schaatsijs. L. bleek het schaatsen niet verleerd, al waren de schaatsjes van vorig jaar dit jaar wat te klein.. Schaatsen geruild met de iets grotere van Rosalie, maar die zitten niet meteen lekker.. En Rosalie valt.. Jolie heeft 2 jassen over elkaar aan (en 3 broeken) en blijkt daarmee een wandelende schaatsende XS4ALL-reclamezuil ;-) In het 4e filmpje zie je hoe goed L. al kan schaatsen... En het laatste filmpje (34 sec.) helpt Edwin Rosalie, valt er een jongetje en schaatst L. vrolijk rond.

         Het leukste filmpje (1 min 32) is gemaakt door een zingende (en schaatsende) L.! Volgende keer extra geheugen voor het cameraatje meenemen ;-)

         [reacties]

         haardhout en ijs

         6 januari 2010 21:48


         Als je niet dagelijks cola mag, zakken chips niet meteen mag leegeten, niet wekelijks naar de bioscoop mag, en ook nog 'ns een moeder hebt die èlke dag zeurt dat je je jas niet op de grond moet gooien ;-) heb je het héél slecht, redeneerde L. laatst.

         Het middelste fotootje stond toen al klaar in de map weblogplaatjes ;-) Dat de lezer dus niet denkt, dat ik probeer aan te tonen dat het wel meevalt, met alles wat niet mag ;-)

         Sterker nog, ik kom er rond voor uit dat wij dagelijks aanzetten tot zware kinderarbeid: sjouwen met haardhout ;-) Zodat wij onze pyromane neigingen kunnen uitleven.

         En zo houden we het binnen warm, tot hopelijk het ijs dik genoeg is om die nieuwe schaatsjes te kunnen uitproberen :-)

         [reacties]

         pakket - gastlog van Leora (7)

         4 januari 2010 18:11


         Ik (leora ) en mijn zusje (rosalie ) hebben een super de boer pakket!!!!!!!!!!!!! Omdat papa de spaarkaart vol had. Er zaten helen lekkere dingen in. En cola!!!!!!! (wat ik niet mag :-( )

         ( geschreven door leora - 18u11 )

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015