Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog april

         herstelde onderbeentjes

         21 april 2012 11:33


         De doorgesleten onderbeentjes van de antieke Metzler-pop zijn inmiddels ook op weg naar restauratie.

         Edwin wilde eigenlijk graag het hoogstkomische Burn After Reading van de Coen Brothers zien, ik ook, maar een film kijken vind ik vaak zo ‘zonde van mijn tijd:’ er zijn nog zoveel meer leuke dingen te doen ;-) Dus heb ik alle materialen uit het achterhuisje naar het tafeltje voor de tv verhuisd, en heb daar, met Burn After Reading in beeld, de beentjes opnieuw opgebouwd :-)

         [reacties]

         grote bestanden - qua centimeters ipv megabytes :-)

         21 april 2012 11:00


         ICTRecht, het juridisch adviesbureau van Steven Ras en Arnoud Engelfriet, staat dit jaar ook op de beurs "Overheid en ICT". ICTRecht had met de Standbouwer een bepaald model beursstand gekozen, en daarvoor moesten grote zeildoeken bedrukt worden.

         Een spannende opdracht, want hoe zal iets eruitzien in een werkelijkheid van 3 meter 85 bij 2meter 50, terwijl het in beeldschermformaat maar een paar decimeters oogt?

         Gelukkig kon ik het met Strata3D even quick&dirty op schaal previewen (Strata kan het veel realistischer hoor, maar dan ben je echt lang bezig.) Dan kun je vragen als "zou de tekst achter de achterhoofden van de mensen op de Stand wegvallen?" voor jezelf beantoorden met een modelpoppetje van 1 meter 87 in beeld.

         Inmiddels zijn de bestanden goed en wel bij de Drukker/Standbouwer. Een pak van mijn hart :-)

         [reacties]

         het duivekuiken

         10 april 2012 22:21


         Laatst hadden L. en haar vriendin Anne-Floor een heel zielig duifje gevonden. Het kon niet vliegen. Het kon alleen wegrennen. En het at ook geen brood.

         Ik heb er even naar staan kijken (want kinderen noemen al snel een beest 'zielig' als excuus om het in een doos te doen en mee naar huis te nemen, zo was ik ook) maar ik moest ze gelijk geven: dit duifje kon echt niet vliegen en zag er raar gehavend uit. Een soort flodderig punkkapsel, had het, zeg maar.

         Dus gaf ik ze een doos mee: doe hem daar zelf maar in. (Je weet nooit: misschien vliegt 'ie dan nog wel weg, hoopte ik.) Even later ging de bel weer: "We durven 'm niet op te tillen..." Weer mee naar het grindpad achter het huis, waar ons duivepunkertje nog steeds liep te waggelen. Vogeltje opgetild, in de doos, in de tuin gezet, met bewaking erbij, want: niet alleen wij hebben katten, bijna alle buren hebben katten.

         De Dierenambulance wilde graag dat ik hem zelf naar het Vogelasiel in Naarden bracht. Maar helaas, dat is te ver fietsen ;-) En met al die katten...

         De man van de Dierenambulance had goed nieuws: het was geen ziek duifje, het was een te vroeg uit het nest gesprongen kuiken. Ik denk dat we maar donateur moeten worden van de Dierenambulance. Want zonder L., Anne-Floor en de Dierenambulance had dit duifje niet tegen alle katten opgekund.. :-)

         [reacties]

         verslag van een restauratie

         10 april 2012 22:19


         Schoenmaker, blijf bij je leest, zegt het spreekwoord. Maarja, wàt doe je als je iets heel graag wil leren? En als je heimelijk weet dat je er eigenlijk het vereiste eh, ijzeren geduld en priegeltalent voor hebt? En als je weet dat je voor àndere hobbies (badminton, bergbeklimmen, bridgen, darts werpen, reizen, cryptogrammen oplossen, pokeren, koken, golfen, stijldansen) het talent niet hebt?

         Dan begin je er gewoon toch aan, natuurlijk met een goed boek van een professional die dan zelfs weer vakgenoot op ander terrein (leraar kunstvakken) blijkt te zijn. Gelukkig :-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015