Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         het duivekuiken

         10 april 2012 22:21


         Laatst hadden Leora en haar vriendin Anne-Floor een heel zielig duifje gevonden. Het kon niet vliegen. Het kon alleen wegrennen. En het at ook geen brood.

         Ik heb er even naar staan kijken (want kinderen noemen al snel een beest 'zielig' als excuus om het in een doos te doen en mee naar huis te nemen, zo was ik ook) maar ik moest ze gelijk geven: dit duifje kon echt niet vliegen en zag er raar gehavend uit. Een soort flodderig punkkapsel, had het, zeg maar.

         Dus gaf ik ze een doos mee: doe hem daar zelf maar in. (Je weet nooit: misschien vliegt 'ie dan nog wel weg, hoopte ik.) Even later ging de bel weer: "We durven 'm niet op te tillen..." Weer mee naar het grindpad achter het huis, waar ons duivepunkertje nog steeds liep te waggelen. Vogeltje opgetild, in de doos, in de tuin gezet, met bewaking erbij, want: niet alleen wij hebben katten, bijna alle buren hebben katten.

         De Dierenambulance wilde graag dat ik hem zelf naar het Vogelasiel in Naarden bracht. Maar helaas, dat is te ver fietsen ;-) En met al die katten...

         De man van de Dierenambulance had goed nieuws: het was geen ziek duifje, het was een te vroeg uit het nest gesprongen kuiken. Ik denk dat we maar donateur moeten worden van de Dierenambulance. Want zonder Leora, Anne-Floor en de Dierenambulance had dit duifje niet tegen alle katten opgekund.. :-)


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015