Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog februari

         IRC-style

         19 februari 2013 15:39


         Ja, ik hoor u denken: waar is die Jolie in vredesnaam mee bezig.. die blogstilte kan wel wat minder.. ;-) Het lijstje klinkt een beetje als een herhaling, daarom heb ik telkens het gevoel dat er niet veel te melden is ;-) Eigenlijk kan ik hier beter af en toe 1 zin plaatsen, dan een heel stukje ;-) Eén zin, zoals vroeger op IRC:
         */me is bezig met een boek over Privacy*
         */me repareert oude pop*
         */me heeft een lesserie kunstgeschiedenis opgezet voor Groep 8*
         */me maakte foto's van Groep 5-8 Toon je Talent*
         */me bedenkt 'n nietzonieuw tvprogramma help, mijn huisgenootjes en ik hebben hobbies!* ;-)
         */me werkt terugkerende bergen was weg*
         */me kijkt toe bij duistere discussies op (in oproer/afgesloten zijnde) Lopadoku210-blog*

         and, last but not least,

         */me leest een boek: Mann ohne Verantwortung? Klaus Happel*

         Dit boek van Klaus Happel is zeer de moeite waard, en ik zal er wanneer ik het uit heb een recensie over schrijven. De titel bij m'n recensie weet ik al: Politiek Niemandsland. Want dat is de kern die spreekt uit de eerste veertig bladzijden: het gebrek aan politiek verantwoordelijkheidsgevoel, een net aangetreden minister, net aangetreden hoofdcommissaris van politie. Die de ramp hadden kunnen zien aankomen, maar door hun korte ambtsduur te onervaren waren om het te doorzien, en zich bovendien door diezelfde ambtsduur niet verantwoordelijk achtten. Anders dan in ons land, waar bijv. de IRT-affaire de zojuist aangetreden minister Ed van Thijn als politiek verantwoordelijke dwong af te treden, kunnen in Duitsland (innen)ministers hun politieke verantwoordelijkheden klaarblijkelijk anders interpreteren, en kort gezegd: gewoon blijven zitten.
         Ook voor mensen die zich niet voor de Lovaparade-tragedie interesseren, is het boek een interessante case-study waartoe het aanstellen van onervaren bestuurders kan leiden.

         Enfin, */me racet naar de boodschappen* ;-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015