Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog februari

         kunstproject COBRA-weken, introductie bij de eerste kleutergroep

         12 februari 2010 23:57


         Een zelfgeschreven les uitvoeren met 4- en 5-jarigen: heel spannend en èrg leuk.

         Jammergenoeg kan ik omwille van de privacy niet zoveel vertellen over elk kind-met-werkstuk in de foto. Bij elke foto is gemakkelijk een verhaal te vertellen en dan heb ik het nog niet eens over de kinderen buiten beeld gehad ;-)

         Zo'n ochtend benadrukt wel hoeveel respect we mogen hebben voor de leerkrachten in de jongste groepen — die ook kinderen die nog extra zorg nodig hebben proberen te laten meedoen.

         Zelf vond ik het in elk geval erg leuk. Nu is dat niet het eerste lesdoel, maar wel een voorwaarde om het te kunnen herhalen ;-) Volgende week, volgende groep...

         [reacties]

         sprintkampioenschappen

         7 februari 2010 18:07


         Fien kondigde het al aan op de reactiepagina: in zwembad de Lieberg werden vandaag de Sprintkampioenschappen gezwommen. Haar dochtertje herkenden we al snel vanaf de tribunes, maar we hebben elkaar niet gesproken. Fien was nl. een van de mensen die de zwemtijden opnamen. Ook in L.'s filmpje zie je Fien voorbij flitsen. Nou, Fien flitst niet, maar L.'s is nog bezig met het ontwikkelen van een vaste camerahand :-)

         Naast ons op de volle tribune bleek een aardige familie met een zowel Zuid- als NoordAmerikaanse achtergrond te zitten. Met het uitwisselen van koekjes en zoutjes met het jongste zusje van de familie, hebben de dametjes het nog heel lang volgehouden op de sauna-warme tribune. Tegen een uur of drie wilde L. weer erg graag naar huis en had Rosalie enorme dorst. We hebben zo de kinderen van Fien nauwelijks zien zwemmen —maar het was wel een gezellige middag.

         [reacties]

         tussenstand

         7 februari 2010 18:07


         Tijd voor wat fotootjes van de tussenstand. De WCwanden [foto 1] zijn gestuct, er zit een nieuwe, steviger vloer in, de rioolpijpen zijn meer naar achteren geplaatst en er is een aansluiting voor een kraantje... De begin-vorige-eeuwse vensterbanktegels [foto2] die we los in de vensterbank hadden liggen, zijn professioneel vastgecement.. Ook de muur [foto 3] met het beruchte gat is getegeld met mozaiek. Het voordeel van moziektegels is dat je nauwelijks halve tegels hebt, zoals je in een kleine keuken opvallend vaak zou hebben met de grote tegels die nu mode zijn. Ook de muur naast het raam en de afzuigkap [foto 4] ziet er nu veel beter uit.

         Morgenochtend om 8 uur verder ;-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015