Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog september

         dConstruct en servercrash

         10 september 2012 23:01


         "We hebben kortsluiting!" hoorde ik Edwin beneden roepen. Zijn rugzak stond al klaar in de gang: het was was donderdagochtend vroeg, vlak voor zijn vertrek naar de dConstruct-conferentie in Brighton. "Nou," keek ik rond, kalmte kan je redden zei mijn Opa altijd op een soort grappende ondertoon, "De lamp doet het hier gewoon hoor..."
         "Nee, het is in het achterhuisje!" Edwin trok zijn hoofd uit de stoppenkast, zag ik over de trapgatballustrade, en rende de keukendeur uit naar achteren.
         "Wat zegt Papa?" kwam Rosalie, nog in een nachthemdje, geschrokken naast me staan.
         "Oh, dat er ergens een apparaatje stuk is," vertaalde ik op een Niets-Aan-De-Hand-toon, "en dan doet de stroom het in een bepaald deel van het huis niet meer."
         "Wàt is er stuk?"
         "Ja, dàt weten we nog niet, dat zoekt Papa nu uit.."

         Het bleek de webserver.
         "Het allerslechtste moment om het te begeven.." Edwin moppert zelden, en nu ook, vlak voor het halen van zijn vliegtuig, zocht hij gewoon sec en snel naar de oorzaak van het probleem: waarschijnlijk is het opnieuw de netvoeding van het apparaat — nog steeds hetzelfde Antieke Serverbakbeest als ik beschreef in de vorige crash, een jaar geleden.
         "Shit happens," zei ik, "Zo moet je denken hoor, het kan nu gewoon niet anders: je moet je vliegtuig halen..."

         Zo kwam het dat al onze sites uit de lucht waren, het poppenforum bijvoorbeeld, ofwel draaide op een haastig machientje-met-een-jaar-oude-back-up, waar ik geen enkele toegang toe had, zoals deze weblog.

         Vanavond bleek het inderdaad weer de voeding. In een half uur had Edwin die vervangen en was het probleem opgelost. "Als het vliegtuig nu een half uur later was gegaan..." zei Edwin net. Ach.. Ja.. "Als" :-) :-)

         [reacties]

         ongeposte zinnetjes

         3 september 2012 09:55


         Het klinkt een beetje suf, maar naast de kalenders bestaat de rest van mijn weblogideeën uit ongeposte zinnetjes. Stukjes die niet afkomen, niet klinken, in herhaling vallen ('RTLrutteknuffel'), losse kiekjes zonder begeleidend tekstje.

         Zelfs reacties op andermans Weblog (Mack's nieuwe vormgeving! enz enz enz) lijden aan wegroep-vertraging ;-/

         Ik moet mezelf nodig een schop onder mijn eigen kont geven (ik wilde beweren: en dáár ben ik niet lenig genoeg voor, maar dat zou liegen zijn — en wie de verkiezingsdebatten een beetje volgt weet hoe slecht liegen —terecht— valt ;-))

         Laat ik dus maar vervolgen met een ongepost stukje. Dat gaat over... ongeposte stukjes ;-)

         In mijn ongeposte weblogstukjes vind ik een in memoriam. Voor de Kerstman. En ja, nee: zo grappig als dat klinkt, was het niet bedoeld. Integendeel. Een stukje kortom, waarmee ik worstelde, maar dat bij een keuze voor humor ongepast grappig werd, bij ironie te bitter en bij elke andere invalshoek of emotie zou ondergaan in ‘te’. Andere weblogschrijvers herkennen dat misschien wel :-/

         Inmiddels lijkt het een soort ziekte: relatief jonge mensen die plotseling doodgaan. Bill Squire —de FreeBSD-wiz die in de jaren '90 in hackersblad HackTic als Billsf publiceerde— zo vernam ik vanavond. Of meisje Mastenbroek vorige week, beide in zekere zin gerelateerd aan XS4ALL. En dan heb ik het even niet over de mensen op leeftijd, Jitske's moeder, of meneer Nico.

         Het moet maar even verboden worden, dat doodgaan. Mensen, de hemel gaat dicht, voor onbepaalde tijd. U wordt allemaal geacht op dieet te gaan, te sporten en ongezonde gewoonten af te zweren. In Syrie wordt het ab-so-luut verboden om op mensen te schieten. Net als in de rest van de wereld. En wie toch nog doodgaat, komt in het vagevuur. Gewoon, omdat ik, de eerste vrouwelijke Paus van het onkerkelijk halfrond, het zeg ;-)

         Tssssk. Als het nog even zo doorgaat, heb ik straks een bureau vol engeltjes.

         [reacties]

         ijskastkalender september, oktober, november, december

         3 september 2012 01:02


         Oeps, 1 en 2 september stonden inderdaad nog op de kalender van augustus, maar de rest van september niet ;-)

         De downloadbare+printbare kalender van september 2012 heb ik dus zojuist geupload, net als die van oktober, november en december :-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015