Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         dConstruct en servercrash

         10 september 2012 23:01


         "We hebben kortsluiting!" hoorde ik Edwin beneden roepen. Zijn rugzak stond al klaar in de gang: het was was donderdagochtend vroeg, vlak voor zijn vertrek naar de dConstruct-conferentie in Brighton. "Nou," keek ik rond, kalmte kan je redden zei mijn Opa altijd op een soort grappende ondertoon, "De lamp doet het hier gewoon hoor..."
         "Nee, het is in het achterhuisje!" Edwin trok zijn hoofd uit de stoppenkast, zag ik over de trapgatballustrade, en rende de keukendeur uit naar achteren.
         "Wat zegt Papa?" kwam Rosalie, nog in een nachthemdje, geschrokken naast me staan.
         "Oh, dat er ergens een apparaatje stuk is," vertaalde ik op een Niets-Aan-De-Hand-toon, "en dan doet de stroom het in een bepaald deel van het huis niet meer."
         "Wàt is er stuk?"
         "Ja, dàt weten we nog niet, dat zoekt Papa nu uit.."

         Het bleek de webserver.
         "Het allerslechtste moment om het te begeven.." Edwin moppert zelden, en nu ook, vlak voor het halen van zijn vliegtuig, zocht hij gewoon sec en snel naar de oorzaak van het probleem: waarschijnlijk is het opnieuw de netvoeding van het apparaat — nog steeds hetzelfde Antieke Serverbakbeest als ik beschreef in de vorige crash, een jaar geleden.
         "Shit happens," zei ik, "Zo moet je denken hoor, het kan nu gewoon niet anders: je moet je vliegtuig halen..."

         Zo kwam het dat al onze sites uit de lucht waren, het poppenforum bijvoorbeeld, ofwel draaide op een haastig machientje-met-een-jaar-oude-back-up, waar ik geen enkele toegang toe had, zoals deze weblog.

         Vanavond bleek het inderdaad weer de voeding. In een half uur had Edwin die vervangen en was het probleem opgelost. "Als het vliegtuig nu een half uur later was gegaan..." zei Edwin net. Ach.. Ja.. "Als" :-) :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015