Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog september

         Hou toch eens op Obama overal bij te slepen

         23 september 2014 11:41


         De Volkskrant analyseert vandaag een jaar diplomatieke actie rond de crisis in het Midden Oosten. Als Obama niet naar de oorlog komt, komt de oorlog wel naar hem. Op slechtere voorwaarden dan een jaar geleden. Afzien van militair ingrijpen was onverstandig, en Obama mag zich ‘misschien wel’ schuldig voelen.

         Argument ontleent de Volkskrant aan de New York Times, aan een licht uit zijn verband geciteerde column trouwens, dat Obama zich pijnlijk passief zou hebben opgesteld tegenover, ik citeer, de dood van 200 duizend Syiërs, de Syrische vluchtelingen en de destabilisering van de Syrische buurlanden als gevolg daarvan, de onthoofding van westerse Journalisten, de massa-slachting onder religieuze minderheden en het groeiend gevaar van terrorisme wereldwijd.

         Noem mij conservatief, pacifist, of cynisch, maar ik zie het toch anders. Vinden de bekende terreurbewegingen zelf niet dat ze westerse, amerikaanse invloed moeten bevechten?

         Zou Amerikaans of Europees militair ingrijpen of het bewapenen van rebellengroepen de miljoenen vluchtelingen aan de Syrische grenzen voorkomen hebben? De massale afslachting van Jezidi's en Christenen voorkomen hebben? De onthoofding van westerse journalisten, hulpverleners en aanslag-dreigementen voorkomen hebben? U mag die vraag zelf beantwoorden.

         De VS zijn niet ‘de baas van de wereld.’ Waarom zou de VS dan overal moeten worden ingeschakeld als waakhond, politieagent of anti-terreur-leger? Of als steun of plaag, voor locale dictators? Volkomen terecht dat Obama afzag van militaire actie.

         Iedereen die niet wil dat de VS de wereld regeren, moet kortom, ophouden Obama overal aan zijn haren bij te slepen.

         [reacties]

         Union Jack blijft wapperen

         19 september 2014 12:23


         Gelukkig, al heb ik alle begrip voor de Schotten die zelfstandig wilden worden: de grafisch gezien mooiste vlag van Europa blijft wapperen :-)

         Ik hoop voor de Schotten dat 'Downing Street' de beloften aan Schotland nakomt — en wat zou de delegatie van de Fryske Nasjonale Partij er hebben opgestoken? Al komen ze maar terug met een plan om het Friese Pompeblad in de saaie Hollandse Driekleur te zetten. Om er net als de Britten ooit deden, zo'n grafisch-mooie samenstelling als de Union Jack van te maken. Mijn zegen hebben ze :-)

         [reacties]

         Brand in vervallen Dudokblok

         10 september 2014 16:16


         Even snel twee foto's. Wat er was gebeurd, weet ik ook niet. Iets met brand, in het aardige (maar hopeloos vervallen) Dudokblokje aan het begin van de straat.

         [reacties]

         echte klompen

         7 september 2014 13:50


         Of ‘opkomend nationalisme’ nu een bedreiging is, of iets is dat genuanceerder bekeken kan worden, daar zal ik even niet over beginnen ;-)

         Wel betrapte ik me er een paar dagen geleden op dat ik dacht “Oh wat leuk, echte klompen, en niet eens voor de touristenindustrie!” bij het zien van de stratenmakers in onze straat. Van de stratenmakers werkten er namelijk twee op klompen. Dat kan, klompen hebben een CE-keurmerk.

         Vroeger had ik in Groningen een paar klasgenootjes die op klompjes naar school gingen. Iets dat ik met lichte jalouzie bekeek. Waarschijnlijk heb ik in die tijd mijn eerste paar klompen gekregen, en anders zal ik ze gekregen hebben van mijn Opa, die zelf tenslotte kleinzoon van een Klompenmaker was.

         Ik gebruik ze zelf ook nog steeds, in de tuin: ze zijn handiger dan laarzen, omdat je er gewoon uit kunt stappen: zelfs met volle handen je schoeisel uitdoen en geen modder in huis :-)

         OK, genoeg chauvinisme ;-)

         Foto: L., 4 september. Gezicht iets onherkenbaarder gemaakt i.v.m. privacy.

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015