Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog augustus

         kalender september

         29 augustus 2013 19:04


         En daar issie weer. De downloadbare+printbare kalender voor september 2013 (pdf, 2,2 MB) of jpeg-versie 210 KB. Met weer zoveel mogelijk feestdagen uit verschillende culturen, en deze keer ook met de maanstanden, grijs cirkeltje bij 5 september is nieuwe maan, geel cirkeltje bij 19 september is volle maan ;-)

         [reacties]

         Syrie

         23 augustus 2013 13:50


         Drie linkjes. Getuigeverslag uit Syrië in de Volkskrant van vanochtend, interview gevoerd via Skype. Engelstalig youtube-verslag, qua hardheid vergelijkbaar met de NOSjournaalbeelden. En Opiniestuk van Maarten Zeegers, Volkskrant.

         En daaronder zijn dan tientallen lezers-reacties te lezen, dat de beelden nep zijn, geacteerd, Al Qaida erachter zit, enz enz enz.

         Nou, wat er eerder achter zit, is de morele steun van Rusland en China. Zolang die in de VN elke resolutie met een veto torpederen, kan Assad zijn gewelddadige gang blijven gaan.

         Ja, ik begin er maar even over, want Rob Hamilton had het thema (nog?) niet aangekaart... ;-)

         [reacties]

         OHM2013

         2 augustus 2013 00:15


         Ja, kamperen is afzien ;-) Maar een keer per vier jaar is het een must. Voor de vierjaarlijkse Hackersconferentie. Het is gelukkig toch nog mooi weer geworden, na een modderige dinsdag en woensdag.

         Edwin heeft vandaag een workshop "Tiny Matrix" gehouden met een groep 10-16-jarigen. L. en Rosalie vermaken zich met andere kinderen, antieke games en de 'Lounge-tent', en ik geef morgenmiddag een lecture met als thema The Last Loveparade. Voor wie de sheets wil bekijken —het conferentie is immers uitverkocht— staan ze hier online.

         Foto's heb ik nog niet, ik typ dit even vanuit huis, —de katten hebben ook eten nodig :-) Maar uit het GeenStijl-verslagje heb ik even de beeldjes geknipt waarop we toevallig in beeld zijn ;-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015