Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog maart

         Printbare kalender 2019 (2)

         21 maart 2019 16:02


         Sorry lieve Lezers/Kalendergebruikers — met name Juf Manon en haar klas 1/2C — het stond bovenaan mijn To-Do-lijstje ;-) En dan ‘raken’ er telkens weer urgente dingen onder... ;-) Hier zijn in elk geval de komende drie maanden: april (PDF), mei (PDF) en juni (PDF) met weer zoveel feestdagen als erin pasten.
         Ook als kleinere JPG (± 450 KB per A4-vel) zijn deze 3 maanden te downloaden: april als Jpeg, mei als Jpeg en juni als Jpeg.

         [Naschrift 2 juni:]
         Ook downloadbaar / printbaar zijn: juli (PDF), augustus (PDF) en september (PDF).
         Ook als kleinere JPG (± 450 KB per A4-vel) zijn deze 3 maanden te downloaden: juli als Jpeg, augustus als Jpeg en september als Jpeg.

         Oktober: oktober als Jpeg en oktober als Pdf | November: november als Jpeg en november als Pdf | December: december als Jpeg en december als Pdf

         En alvast fijne feestdagen gewenst!

         [reacties]

         Wachten op nieuwe getuigen: Leaving Neverland

         15 maart 2019 14:36


         Michael Jackson Michael Jackson
         ‘Wat een aanbidding... ’ dacht ik afgelopen zomer, op de terugweg van de vakantie.

         ‘Had mijn zusje nou maar langgenoeg geleefd, om deze fenomenale uitzending mee te maken...’
         Meer nog dan bij de #MeToo-beweging bekroop me die gedachte bij het zien van de documentaire Leaving Neverland.

         In zorgvuldige minuten, vier uur lang, maakt de docu duidelijk hoe kinderharten gewonnen worden: geraffineerd, stapje voor stapje, hoe ouders op afstand gezet worden — en hoe het verraad in zo'n ‘bijzondere vriendschap’ levens van slachtoffers verwoest.

         Ironisch genoeg, vraag ik me tegelijkertijd af of Petra de aantijgingen geloofd zou hebben, en belangrijker: of ze de docu van Dan Reed überhaupt zou hebben willen bekijken. Als fan van Jackson's muziek, was ze destijds stellig overtuigd dat de ouders van Jordy Chandler op geld uit geweest waren.

         Zelf was ik minder overtuigd van Jackson's onschuld, al helemaal niet meer na "the 2005 Allegations", die Petra niet meer meemaakte. Zelfs de blogs die probeerden Jackson ‘vrij te pleiten aan de hand van feiten’ wierpen daarmee eerder licht op perverse kanten van Jackson's gedrag.

         Op Twitter klinken de argumenten vooral als: LEUGENS want MJ betekende ZOVEEL voor muziek/de mensheid/mij persoonlijk. Gelukkig hoef ik die niet meer te ontrafelen, Meredith Greer legt uit: Michael Jackson kan tegelijkertijd pedofiel en popgenie zijn.

         Ik ben benieuwd naar het vervolg. Durven andere slachtoffers nog naar buiten te treden na de haatstortvloed die Robson en Safechuck over zich heen krijgen? Zal de tabloid-pers Jordy Chandler en Gavin Arvizo opsporen? Of weet Dan Reed hen te bereiken voor een even respectvol interview als Leaving Neverland? Wat betekent dit voor de kinderen van (ik plaats hier in gedachten een vraagteken) Jackson? Klaagt de familie Jackson HBO aan wegens smaad? Zo ja, wat oordeelt de rechter?

         Het proces tegen dr. Conrad Murray, de cardioloog die Jackson in 2009 per ongeluk ombracht, was al buitensporig bizar. Wie zich ooit verveelt, kan alle 23 proces-dagen op YouTube bekijken ;) Ik kan me best voorstellen dat de fans zeggen: laat de man in vrede rusten. Aan de andere kant........ Wat heeft de peilloze populariteit van Jackson een ruimte geboden aan kinderleed waarvan we de omvang nog lang niet kennen.

         Voor wie er klaar mee wil zijn, komiek Kyle Dunnigan spoorde Jackson op en plaatste diens reactie op YouTube: Michael Jackson responds to Leaving Neverland HILARISCH! ;)

         En wie alles gemist heeft, hier een samenvatting: Opvallendste elementen uit nieuwe docu over Michael Jackson | RollingStone: ‘Leaving Neverland’ Will Leave You Shellshocked | Oprah Winfrey After Neverland (interview met Reed, Robson en Safechuck) | The Independent: MJ abuse claims: Timeline of allegations | Louis Vuitton en Starbucks distantiëren zich van Jackson | 'Kindermisbruik is qua omvang en impact een epidemie' | Hulpinstanties ontvangen honderden misbruikmeldingen na Jackson-docu

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015