Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog januari

         Of de duvel ermee speelt..... Onbetaalde boodschappen ;-)

         24 januari 2016 00:49


         Edwin wilde graag de 'internetbestel-app' van de Jumbo uitproberen. U weet, wij waren vroeger trouw voetvolk van de supermarkt van Van Dam, maar sinds de introductie van het ‘Schreeuwende Geel-Met-Zwart’ fiets ik een eind verder.

         Goed, Edwin wilde dus heel graag die bestel-service proberen; ik moest nog langs het Postkantoor (ook in de Jumbo) dus voor Deze Ene Keer streek ik met mijn hand over mijn hart en gingen we richting De Grote Geel-Zwarte-Hal.

         "Sjonge, wat veel kratten..." stonden we te kijken bij onze bestelling. Toch klopte op het eerste gezicht alles met ons lijstje: Blikken Felix, een doos Tom Poes, Spa, kip, wokgroenten, tijgerbrood, Alpro Soya-melk, koffiebonen... Niets dat we niet besteld hadden. We rekenden af, ook het bedrag klopte met het bedrag dat Edwin eerder in de app had gezien.

         Thuis bij het uitpakken zagen we wat er was misgegaan. Het waren geen 8 blikken Felix, maar 16. Niet één zak koffie-bonen, maar 3. Sommige dingen waren dubbel, andere weer niet. Een heidens karwei om, met de uitgeprinte bon, uit te zoeken voor welke artikelen we wèl en welke we niet betaald hadden.

         Vervolgens hebben we de Jumbo gebeld. Ja, ik hoor u denken..... ;-) Maar nee, als we nu straatarm waren... Dan hadden we met goed fatsoen een beschermengel kunnen bedanken, maar dit is meer waarschijnlijk een bug in de software of een fout ergens.

         We brengen de houdbare dingen terug, hebben we afgesproken. Snel-bedervende producten mochten we opeten.

         Dat laatste gaf ons een heel aardige aanleiding om Buurman G. uit te nodigen. Werd het toch nog gezellig ;-)

         Het is al de 2e keer dat we per ongeluk gratis boodschappen hebben gekregen van de Van Dam-supermarkt. Ben je er jaren niet geweest, gebeurt het metéén weer ;-) Net alsof onze eerlijkheid op de proef gesteld wordt, een beetje zoals in het verhaal van Jozef en de Zilveren Beker ;-)

         [reacties]

         breinkaping

         22 januari 2016 15:08


         kaars, brandend

         De blog-fotomap met ‘Uitgevoerde Goede Voornemens’ ligt stil sinds 11 januari.

         Mijn brein is gekaapt, op 12 januari, even na 9 uur 's ochtends, op het moment dat ik de vraag ‘heb jij de sleutel van Joost?’ hoor, achter Guus een wespkleurig uniform zie, en in een fractie van een seconde weet wat er gebeurd is.

         (Ja, sorry lezer. Deze zin is te lang. De blogacademie verbiedt het. Maar hoe schrijf je dan, over de dood, die iedereen zag aankomen en niemand kon voorkomen?)

         Kortom. Mijn brein is gekaapt. Regels hoe je wel en niet mag schrijven sluipen met bivakmutsen naarbinnen. Het afscheidslied dat Joost koos, dat Guus onder zijn verscheurende film monteerde, vormt mijn hoofd om naar een jukebox met één plaat. Hoe ik mijn best ook doe om The Kinks op te zetten, de jukebox springt weer terug. Gesprekken, op straat, in de tuin, fietstochten langs pergola's, gesprekken bij de koffiemachine of naast de verwamingsketel. Gesprekken die zich weer hebben laten gijzelen door privacy-overwegingen.

         Ik lees mijn commentaar van 9 oktober: "[...] omdat ik me soms vreselijk zorgen maak als kennissen, vrienden 'gewoon depressief' zijn. Wanneer is 'gewoon' niet 'gewoon' meer.. Wat dat betreft val ik soms m'n omgeving lastig met SMSjes als "Joehoe, hoe gaat het, ik maak me zorgen over de stilte!" "

         Ja, Joehoe in die zin was Joost.

         Misschien lukt het me, ondanks de bivakmutsen, nog 'ns om iets te schrijven over de Joost die ik leerde kennen. Of over de alarmbellen, die in mijn hoofd afgingen bij zijn woorden.

         Maar mijn breinkaping laat zich waarschijnlijk het best bestrijden met het oppakken van de blog-fotomap met ‘Uitgevoerde Goede Voornemens.’ Als het me lukt, want ik loop tegen een muur van moeheid deze dagen ;-}

         [reacties]

         Twitter outage map - en andere geinige statistiek

         19 januari 2016 10:12


         Meestal ontgaat het me, ik ben niet zo social media-actief. Maar vandaag zag ik in plaats van een getweete foto van Marina, de fraai-geillustreerde twitter-foutmeld-robot.

         Geinig dat je op een wereldkaartje kunt bekijken waar twitter allemaal down is. En dat er zelfs sites zijn met uitgetekende down-statistieken.

         Ach, tegen de tijd dat ik dit berichtje post, is het vast allemaal weer aan de praat ;-)

         [reacties]

         Snoepsushi maken

         17 januari 2016 13:35


         Dat was een leuk feestje van vriendinnetje P. gisteren: Rosalie maakte er o.a. Snoepsushi bij Restaurant Leuk in Bussum.

         [reacties]

         Hoe de Levensbeschouwelijke Omroepen verdwenen uit Hilversum

         13 januari 2016 23:12


         Het werd 2016. Stilletjes verdwenen met de ingang van dit jaar de Levensbeschouwelijke Omroepen.

         Ik ben er nog niet uit, of ons nationale warhoofd in breed-krijtstreep-pak, VVD-staatssecretaris van Cultuur Sander Dekker, dat besluit nam vanwege het funeste effect dat religie op teenlengte kan hebben. Vermoedelijk dacht hij meer aan de financiën.

         Want hoe rijmt het anders met een VVD-premier als Mark Rutte, die er keer op keer op wijst dat hij de 'joods-christelijke culturele traditie in dit land' niet 'overboord wil gooien'?

         Niet dat ik me druk maak om die discrepantie. Die is de VVD eigen, laten we er maar geen woorden meer aan vuilmaken.

         Nee, ik betreur eerder het verdwijnen, verEOiseren, van de kleine fijne programma's en subtiele documentaires. En de Wakkere Schreeuw-tv die ervoor in de plaats gekomen is. En de invloed die dàt heeft op de 'culturele tradities' in dit land.

         Ach. Nuance, niet meer van deze tijd ;-]

         [reacties]

         requiem, nolens volens

         12 januari 2016 19:18


         onzichtbaar kwam de
         dood als winterbloesem
         teerbevroren laatste daad
         vermomd in dubbel lichtgebroken
         duikeldauw
         hemelwater

         ik kijk vanuit verscheurd karton
         hoe jij per paars bedekte baar
         het pad af rolt
         zwartblind vlagt
         je laatste slee op wielen

         slotspraak was geleende pan
         je bracht hem brandschoon
         glimmend glans gestreken
         meer monter minder moe
         je ziet er beter uit zei ik
         en heb mij zelden zo
         verkeken


         Ach lieve buur Joost, dat er nu niets meer te bedenken was om je leven de moeite waard te maken
         :(         P.S.: Tekstuitleg met beelden, voor wie wil zien hoe zulke beeldspraak tot stand komt

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015