Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog september

         automobilistentuig

         22 september 2010 11:44


         Over auto's gesproken, vanochtend om 9u22 —flinke klap— reed een automobilist voor ons huis een fietsende vrouw aan :-/

         Gelukkig waren de kabelleggers zo attent om het kenteken te noteren. Die man kan dus op een bezoekje van de politie rekenen.

         Zelf heb ik de vrouw (en haar haastigaangekomen echtgenoot en de politie en de kabelman met het kenteken) binnen opgevangen. Ze léék meer geschrokken dan gewond (ze sprak niet zo heel goed Nederlands en was helemaal in tranen.) Maar van mij mogen ze elke twintig meter een verkeersdrempel aanleggen. Als dat autotuig zo bizar hard over een woonerf blijft scheuren, loopt het nog 'ns minder goed af dan deze ochtend :-/

         [reacties]

         auto-foto

         18 september 2010 23:43


         Voor Marion een kiekje van Rosalie's autopuzzel, gemaakt tussen 21 mei en —wat was het, begin september ;) Je kunt zien dat we arren moede op een gegeven moment maar de nummertjes op het hout geschreven hebben: daarmee kregen we 'm uiteindelijk in elkaar ;) Lijmen was het andere toverwoord: van de auto van L. (ze heeft 'm ook zo mooi beschilderd ;)) daar vallen telkens wielen, motorkappen and you name it vanaf ;-}

         In de tweede foto is een deel (de rest van de auto zat ook vol) van de oogst voor het grofvuil te zien: altijd weer een mijlpaaltje in zo'n vol huis als het onze ;-)

         [reacties]

         schoolreisje, een paar kiekjes

         15 september 2010 22:28


         Meer foto's online zetten had ik graag gedaan, maar daarvoor zou ik eerst alle ouders bij elk kind in elke foto moeten opsporen, om toestemming te vragen. Doe ik niet dus — hoe leuk ze ook waren geweest om te tonen: Rosalie, Dilano en Younes bij de bak met Piranja's — mijn tekst nee nee, niet je handjes in het water doen, deze bijten ècht hoor! mag de lezer er zelf bij voorstellen ;-)

         De regen viel mee, voor een dag waarop de regenkans 90% was, volgens teleweer.nl. Alle dieren gezien die de kleuters in de bus ernaartoe zeiden te willen zien (op de tijgers na) en tijdens de buien was de overdekte speeltuin van Ouwehands Dierenpark een uitkomst.

         Zo verkleumd als L. thuis voor de haard was, dat kwam niet door de regen, maar door de waterspeeltuin waar haar klas mocht spelen. Ik was ergens blij dat ik dáár niet bij was... als kind heb ik door zoveel sloten gelopen (ja, letterlijk ;-)) ik zou met 2 maten meten zodra ik m'n kind zou gaan aansporen om haar laarzen droog te houden ;-) Heb ik maar niet gedaan dus. OK, een klein beetje ;-) Maar dat hielp toch niet.

         [reacties]

         de jarige hield het bij eetbare cadeaus

         15 september 2010 22:16


         Zip was vandaag vooral geïnteresseerd in het éétbare deel van zijn verjaardagscadeautje, een kuipje Sheba ;-) Het speeltje was leuk als hoofdsteuntje — zolang het op L.'s bed lag ;-)

         Nu maar hopen dat 'ie morgen gewoon voer van 17 cent per ons ook weer eet ;-) Al heeft 'ie alle recht om "half september" een week jarig te zijn: zijn geboortedag was destijds maar een schatting van het asiel ;-)

         [reacties]

         Oh kijk! Gaaaf! Hij staat al op DeJaap.nl!

         13 september 2010 23:55


         Voor Arnouds boek heb ik gisteren ook wat banners gemaakt. Een paar "gewone serieuze", zoals deze:


          

         En ook een paar speciaal voor de site van Bert Brussen, die het voorwoord van De Wet Op Internet schreef. Het bizare toeval wil dat uitgerekend Brussen nu beschuldigd is van een haatzaai-tweet. Kon ik niet ongenoemd laten in de banner ;)


          

         De gisteren gemaakte Flash-variant van die banner is vandaag zelfs al online op DeJaap.nl! Chapeau voor het webteam van Brussen. (Ik herinner me Banners-plaatsen als een knap lastig klusje, maargoed, dat was in het vorig millennium ;-))

         [reacties]

         mediterrane tuinmuurkitsch

         11 september 2010 15:14


         We zijn gisteren niet helemaal met lege handen uit de "Toneelwinkel" —zoals Rosalie de Kringloopwinkel noemt vanwege het nabijgelegen Globe— naar huis gegaan.

         Naast een stapeltje kinderboeken, kocht ik nog een keramisch werkje voor op de tuinmuur. Touristische kitsch, vermoed ik.

         Maaktnietuit. Liever maakte ik zelf iets voor op de tuinmuur, maar we moeten nog een extra stoppengroep in de meterkast aanleggen voordat ik hier de oven kan aansluiten. Daarvoor hadden we verschillende offertes aangevraagd —en er vervolgens niets meer van gehoord. Het goede nieuws dáárvan —om nog een laatste zijspoor in te slaan— is dat het kennelijk beter gaat met de economie. Anders zou je toch als electricien je offertevragen beter afwerken ;-)

         En ach, ook dàt maakt niet uit: er is nog genoeg te doen ;-)

         [reacties]

         wauw, wat een harmonium

         10 september 2010 14:53


         Had ik maar een groot huis ;-) Dan kocht ik 'm meteen. Dit antieke Lindholm Harmonium dat ik net bij de Kringloopwinkel zag...

         ...Misschien moet ik er een postzegel opplakken en 'm naar mn vader sturen :-) (Die dan ook zegt: had ik maar een groter huis... ;-)) Maar als je 'm wilt hebben Papa, dan komen we 'm brengen!

         [reacties]

         picknick en boomklimmen

         8 september 2010 00:34


         Zo zonnig als het weer gisteren (maandag) was, zo hard regende het vandaag. Gelukkig zijn we gisteren na school nog met de Picknickmand naar de Westerheide geweest.

         Op YouTube heb ik nog twee filmpjes gezet: boomklimmen (7min41) Rosalie wil zo hoog dat ze buiten beeld is :-) durft er niet meer uit en Mama moet haar tillen en schaterende lol met het picknickkleedje uitkloppen - L. verzint er nog een land met een vlag bij (3min04) ;-)

         De foto's zijn aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift.

         [reacties]

         Posbank

         5 september 2010 01:11


         We waren vandaag even op de Posbank. De aanleiding was niet zo heel vrolijk: een condoleance in Rheden. (U weet, de leukste mensen komen uit Rheden en Omstreken ;-) En nee, nee: Mack hebben we niet gezien vandaag ;-))

         Bij het naderen van de Posbank (eigenlijk een heuvel met een wat onbegrijpelijk monument) zag ik het ineens: ik ben een ECHT kind van mijn vader ;-)

         Erosie! riep ik namelijk. Wie verzint zoiets! Dit is toch vrágen om EROSIE! En ja hoor. Hadden we die hele 90 meter boven NAP beklommen, en wat zag ik aan de andere kant? Erosie. Weggespoelde grond. Hele geulen. Beelden die me deden denken aan de dia's van veldonderzoek, waarmee mijn vader vroeger thuis kwam uit Marokko.

         Het is maar te hopen dat ze die Posbank snèl weer beplanten. Anders is ie volgend jaar weggespoeld. En ik wilde er toch nog vaker naartoe kunnen. Voor vrolijker redenen, welteverstaan.

         (Wens ik de familie die we daar vandaag condoleerden, heel, heel veel sterkte..!)

         [reacties]

         Heya Ab Klink

         1 september 2010 20:24


         Heya Ab Klink, Heya Ab Klink, Heya heya Heya Ab Klink  ;-) op de wijs van Heya, Ard Schenk —zoals we op Kleuterschool Rozemarijntje in Holtenbroek zongen (zonder precies te snappen wat het nu betekende ;-))

         Van mij mag het gezeik met Wilders voorbij zijn. Kunnen we het weer over het overhevelen van de Wajong naar de Bijstand (en meer van die borstzak-vestzak-bezuinigingen van de VVD) gaan hebben.

         Maarja. Ze zullen het CDA wel weer lijmen.
         Voorlopig. Tot Wilders weer een keer Zeurpiet tweet.
         En Maxime schijnheilig kan roepen "Wij Hebben Het Geprobeerd."

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015