Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog april

         vorderingen

         19 april 2010 21:11


         Nog even een snel stukje met twee telefoon-kiekjes... (De lezer heeft nog een hoop te goed, bergen foto's, "we waren hier"-"we waren daar"-stukjes..;) Maar ik ben er niet aan toe gekomen, foto's staan zelfs nog op het cameraatje dat ongetwijfeld in een van Edwins jaszakken zit ;))

         Natuurlijk, ik had meer fotootjes en tekstjes gisterenavond kunnen uploaden, maar toen wilde ik graag de uitzending van Peter R de Vries volgen. Een uitzending die ik toch knap journalistiek werk vond, ook al was De Vries zelf teleurgesteld dat de rechter hem verbood de bewuste beelden uit te zenden.

         [reacties]

         reusachtig decor en spannend boek

         16 april 2010 20:14


         U denkt natuurlijk, waar houdt die inimini (nouja, inimini denkt alleen de oud-collega ;)) zich mee bezig? Ze laat de webloglezer aardig in de steek. Dat klopt. En het huishouden ook, maar de gevolgen daarvan zijn niet zo zichtbaar (zolang ik geen foto's van de keukenvloer maak, that is ;-])

         Ook leuke dingen komen kennelijk in tweevoud, want allereerst ben ik bezig met het nieuwe boek van Arnoud —hier is een preview van de voorzijde te zien.

         Daarnaast ben ik het allergrootste schilderij van mijn leven aan het schilderen: een decor van zo'n 8 meter breed x 2,5 meter hoog. Het stelt een bloementuin voor en zal de achtergrond vormen van de schoolmusical.

         Als beide opdrachten afgerond zijn, zal ik er vast van moeten afkicken —zoveel plezier heb ik erin gehad. En ik denk dat het zelfs nog erg gezond is: spannend computerwerk afwisselen met de grootgebarende kwast: je gebruikt je spieren schilderend weer even totaal anders dan achter een computer.

         Foto's, urls van de definitieve versies (boek, decor) volgen. Wens ik iedereen in elk geval een Goed Weekend!

         [reacties]

         *puzzled*

         8 april 2010 23:15


         Heel, heel, heel lang geleden, in november 2002, maakte ik een Parodie op de Stemwijzer. Destijds gaf het ding 263 Stemadviezen. Daarvan vinkten 133 mensen aan: Jahoor, ik wil meedoen aan het Statistiekje. De resterende 130 ‘Stemadviezen’ werden dus niet eens gelogd.

         Vandaag is er iets geks gebeurd. De Stemwijzer-parodie is plotseling helemaal terug. Vandaag alleen al hebben al 224 bezoekers aangevinkt Jahoor, ik wil meedoen aan het Statistiekje: mijn Stemadvies mag gelogd worden. Terwijl ik dit typ, stromen de deelnemersreacties nog steeds binnen. Allemaal van verschillende IP-adressen, de ene keer uit Frankrijk, de andere keer uit de VS of Japan (?)

         VS? Japan? Wat moeten lezers daar zo massaal met onze verkiezingen op 9 juni..? Zijn het dan wel mensen? Is het geen massive spam attack van een of ander botnet? Want ...waar komt het bezoek vandaan? Zelfs in de apache-accesslogs staat geen referer— lees: de site die naar mijn parodie verwijst is onzichtbaar. Terwijl Google bijv. toch altijd heel duidelijk is terug te zien.

         Enfin, als ik er naast zetwerk voor het nieuwe boek van Arnoud tijd voor kan vinden, zal ik uitzoeken of dit een Spambot-attack is... en zo nee (ik vrees het ergste) dan zal ik ook de parodie-uitslag-statistiekjes nog een keer updaten ;-)

         P.S.: voor de geinteresseerde tech, hier een deel van de access.log...

         [reacties]

         van harte beterschap!

         1 april 2010 14:53


         «Speciaal voor mijn vader, die afgelopen dagen in Antwerpen een dotter- en stentbehandeling moest ondergaan vanwege een hartinfarct, een vrolijke paasfoto.

         Het kiekje is gemaakt in Rosalie's klas: haar juf heeft van thuis vier kuikentjes meegenomen, twee zwart-witgestreepte en twee bruin-witgestreepte kippetjes, die inmiddels helemaal gewend zullen zijn aan hordes kleuters die zich bij de kooi verdringen ;-]

         Zelf heb ik nog steeds het gitaar-rifje van Jimmy Page en bijbehorende woorden van Robert Plant in mijn hoofd: I'm about to lose, I 'm about to lose my worried mind (grappig dat Google weet te melden dat ik niet de enige ben.) ;-} Mijn beide ouders een hartkwaal, —ik weet het, ik moet niet zeuren: ik heb twee ouders— zou ik Jimmy Page ooit nog uit mijn hoofd krijgen.

         Laten we maar hopen dat mijn vader goed luistert naar de kaart die L. voor hem maakte.

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015