Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
                  webcam in de kelder

                  weblog november

                  Mooi winternummer van tijdschrift Poppen en Teddybeer

                  17 november 2016 23:07


                  Yes! Hij viel op de mat vandaag..! :-) En wat is 'ie MOOI geworden, de Winter-uitgave van het vakblad Poppen en Teddy-Beer, met m'n interview met Janny van Beveren en de prachtige Kerstfoto's van Janny's poppen... :-)

                  P.S., de webserver waarop deze site staat, is uit de lucht geweest, momenteel zijn er wat tijdsweergave-problemen: ik plaats dit om 18:39, maar de servertijd beweert dat het 23:07 is ;-)

                  [reacties]

                  Maar.... waar is het schilderwerk?

                  10 november 2016 13:49


                  PortfolioDecorB_img_0_thn.jpg

                  Leuk, prachtig, die poppen en poppenartikelen, maar..... schreef een lezer per mail, schilder je nou nooit meer...? Wat jammer...

                  Heel sympathieke vraag... Dank! Maar een schilder moet méér talent hebben dan een afbeelding-maken met verf. Zoals: kunnen uitvinden wat zijn publiek wil, en noem de commerciele inzichten die in de jaren 80 absoluut niet bevorderend waren binnen academies. Dat was ook best slim van onze leraren, want zo onstond er vrijwel geen concurrentie voor hen. En ach, zolang hun eigen werk €50,- euro oplevert op Catawiki, wie zou ik dan zijn om te zeuren over hèn als concurrenten ;-) Maargoed, dat terzijde ;-)

                  Dus nee, ik heb de verf niet afgezworen, maar ik hou het minimaal. Het voelt toch als snel als "onverkoopbaar werk produceren", of tegen beter weten in leuren met talentgebrek ;-}

                  Zo beperk ik me tot de momenten dat ik ergens voor gevraagd wordt. Decors schilderen bijvoorbeeld. Van die decorschilderingen heb ik een aparte pagina met geschilderde decors van afgelopen jaren gemaakt. Niet om op te scheppen dus, maar... als antwoord op de vraag :-)

                  [reacties]

                  Interview met Janny van Beveren

                  8 november 2016 13:16


                  Jannys SH DEP

                  Op 17 november a.s. verschijnt de Winter-uitgave van het vakblad Poppen en Teddy-Beer. Opnieuw mocht ik een artikel schrijven voor het blad, en deze keer had ik de eer om Janny van Beveren te mogen interviewen.

                  Janny is bekend van haar prachtige poppenfotografie en haar eerlijke verkoop van antieke poppen uit haar eigen collectie.

                  Zo maakte ik vorige week een spannende reis naar Dronten: iemand ontmoeten die je alleen van internet kent, wat als....?

                  Janny bleek —hoe kon het ook anders— ook In Real Life de aimabele persoon van haar internetberichten :-)

                  Ik ben héél benieuwd hoe de ruim 1000 woorden, vol tips voor beginners, tips voor poppenfotografie, en natuurlijk het verhaal van Janny's eigen collectie, samen met Janny's Kerstfoto's, in het blad zullen verschijnen.

                  Bij de verschijning van mijn eerdere artikel over antieke poppen, hoorde ik dat het vakblad Poppen en Teddy-Beer behoorlijk moeilijk te vinden is. Kiosken en boekhandelaars kenden het niet ;-}

                  Vandaar dat ik heb uitgezocht waar het te verkrijgen is. Alléén bij Atelier Tierlantijntje en direct bij de Uitgever: Heins & Hobby’s via email-adres info@heins-hobbys.nl. Het blad is —en ik word zeker niet betaald om dit te zeggen, integendeel, alles is liefdewerk pro bono ;-) geen duur blad. Ik was bij eerdere uitgaven verrast door de 52 pagina's hoogwaardige full-color-offset voor maar 5,75 per los nummer. [Zie foto van m'n artikel in het herfstnummer 1 en foto spread 2]

                  Enfin, nog een dag of 10, dan hoop ik dat nr. 114 in de bus valt :-)

                  [reacties]

                  Tot de nachtvorst ons scheidt ;-)

                  6 november 2016 12:37


                  Een 'time-lapse'-filmpje van een Oost-Indische kers die een muur beklimt is het niet geworden. Daarvoor had ik wel de hele zomer op geregelde momenten een kiekje gemaakt, maar het resultaat oogt te schokkerig zonder camera die continu buiten staat. Achja.

                  Laat de nachtvorst nog maar even wegblijven, dan kunnen we nog even genieten van deze vrolijke laatbloeiers :-)

                  [reacties]


                      RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015