Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog april

         Koningsdag met koekjes

         27 april 2016 18:32


         Had L. zó haar best gedaan om Chocolade-Roomboter Star-Wars-Koekjes te bakken, en Rosalie om eigen speelgoed uit te zoeken om te verkopen op Koningsdag... en....: werd het een dagje 'oefenen in teleurstelling verwerken' ;-]

         Eén zakje koekjes verkocht. Aan speelgoed verkopen zijn we niet eens begonnen. Er barstte al snel een regen-hagel-bui los en niemand had nog zin in kopen.

         Het voordeel van het nadeel is nu natuurlijk wèl dat WIJ een stuk of veertig overheerlijke chocoladekoekjes hebben ;-)

         [reacties]

         het flirt-ogen-mechaniekje

         25 april 2016 22:48


         Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik dit Simon-Halbig/Adolf Hülß 156-12 ½ popje uit ± 1926 repareerde. Nadat het drie jaar... in een doos gelegen had. Maar omdat popjes met zulke, zogeheten flirt-ogen zo leuk te fotograferen zijn, hier nog even drie kiekjes.

         Het flirt-ogen-mechaniekje was één van de onderdelen die stuk waren. Best leuk om zoiets ook 'ns een keer te repareren :-)

         Het complete verslag van de restauratie is te bekijken op het Poppenforum.

         [reacties]

         Purple Sensation

         22 april 2016 10:48


         Het moment dat ik Prince voor het eerst hoorde herinner ik me nog. In mijn Zolderkamer met Hospita had ik altijd een cassette-recordertje klaarstaan, aangesloten op de radio. Met 1 druk op de pauzeknop kon ik een opname starten. Bij de eerste tonen van Purple Rain sprintte ik naar het apparaat om een ram op de knop te geven, als een jurylid bij de Blind Auditions van een talentenshow.

         Ook herinner ik me nog het telefoongesprek met mijn zusje, die een LP had gekocht van 'een heel raar mannetje dat zijn teksten heel raar schreef..' "Oooooh, Prince!" zei ik.

         Ik had me wel 'ns afgevraagd wat Prince zou gaan doen bij het bereiken van de pensioenleeftijd. Jeugdig talent begeleiden? Blijven optreden met botox en fillers?

         Ach, wat kan ik nog toevoegen aan de drie tweets van Mick Jagger over Prince' voortijdige dood? Tijd om nog even snel wat in de tuin te gaan werken, voor het voorspelde koudere weer eraan komt ;-/

         Naschrift: Harvard Gazette in 2012 over de betekenis van Prince voor de Gen X 1965-1982-generatie (engelstalig.)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015