Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog december

         Zomer-, winter- en lentebloemen

         31 december 2015 09:34


         Eerder begon een nieuw jaar nog niet met zóveel bloemen in de tuin. Ik heb de datumweergave in de camera aangezet: allemaal foto's van gisterenmiddag. Vroeg of laat zal er toch wel nachtvorst komen deze winter, maar de komende dagen kunnen we nog van bloemen genieten, als de slakken ze een beetje willen laten staan ;-)

         Iedereen een zacht, zonnig, gelukkig en gezond 2016 gewenst!

         [reacties]

         Kerstdiner in Zeeland

         26 december 2015 21:30


         Gisteren, op eerste kerstdag, reisden we naar Zeeland, voor een heerlijk diner in een fijn restaurant bij de woonplaats van mijn vader. L. maakte een leuke foto-serie; een beetje bewogen bij het kaarslicht, maar dat toont de sfeer beter dan flits-licht zou kunnen.

         Vandaag heb ik een fotoboekje van L.'s foto's gemaakt. Jullie begrijpen het al Papa en Hilda, het boekje komt ook naar jullie toe! :-) De foto's hieronder zijn uitsneden uit het boekje, als ouderwetse, aanklikbare HTML, met onderschrift:

         [reacties]

         Decemberplaatjes 2015

         19 december 2015 20:49


         Bij de decemberplaatjes van dit jaar, mag ook een filmpje van 1min49sec schaatsen op de IJsbaan bij het Station (YouTube) :-) Nagekomen: ook Edwin heeft een Schaatsfilmpje op YouTube gezet!

         De fotocollage is in ouderwetse HTML, aanklikbaar dus, met onderschrift bij elke foto:


         P.S, naschrift.....: Prijsvraag ;-)In welke foto is L. 2 x te zien....? Het gaat niet om een weerspiegeling in een kerstbal, zeg ik er even bij om het wat eenvoudiger te maken. Voor wie het 't eerst goed meldt, zet ik een kop koffie of thee ;-)

         [reacties]

         Oog voor de IJsvogel

         17 december 2015 17:32


         Ik ben een geniepig, ordinair, onbeschaafd personage. Want, ik zou het gewaagd hebben om een Persoon Die Zijn Kop Boven Het Maaiveld Durfde Te Steken af te schieten. Ja ja. Het spreekwoordelijke maaiveld. Bent u ook zo dol op iedereen die ons, middelmatige dwergen, er voortdurend van beticht dat wij niets dat boven dat vermaledijde maaiveld uitsteekt kunnen laten lopen?

         Als ik er dan toch van word beticht, maak ik graag gebruik van het mij verleende voorrecht! Gaat u er even voor zitten!

         Lees verder...... ;-)

         [reacties]

         Complete kalender 2016

         8 december 2015 10:28


         Het was weer aardig wat uren teken- en telwerk, maar hij is klaar :-) De complete downloadbare+printbare kalender voor 2016 met feestdagen (PDF, 31 MB). Ook deze jaargang heeft weer zoveel mogelijk Nederlandse, Belgische en diverse religieuze feestdagen. De kalenders worden nl. zo vaak gegoogled en gedownload, dat het me handig leek om er voor 2016 weer een te maken. Voor de goede orde: licentie: CC-BY-NC-ND. Gebruiksaanwijzing: printen op A4, en met magneetjes op de ijskast hangen :-)

         Wie de PDF met alle kalendermaanden-2016 van 31 MB te groot vindt, kan de afzonderlijke maanden als kleine PNG (±350 KB per A4-vel) downloaden: januari | februari | maart | april | mei | juni | juli | augustus | september | oktober | november | december |

         [reacties]

         Afwas(machine)

         6 december 2015 22:24


         Feestdagen hebben ook zo hun inspirerende kant ;-) Toch 'ns de keuken verbouwen, want in het (nog onverbouwde) jaren 70 model ontbreekt de afwasmachine ;-)

         [reacties]

         Sinterklaas 2015

         6 december 2015 00:23


         Een kleine Sinterklaasavond-impressie (6 foto's en 1 filmpje) staat op Google+ :-)

         [reacties]

         Wikipedia en Wikitrollen

         4 december 2015 20:15


         Nu nog wat vrouwen en online omgangsvormen, kopt de Volkskrant over Wikipedia.

         Dat vat inderdaad Wikipedia en het Wikipedia-onderzoek prachtig samen.

         Ik vermoed dat Zwarte Piet eerder Groen zal worden, dan dat Wikipedia online omgangsvormen en vrouwen binnen boord weet te hijsen. Of, om het iets dichter bij Wikipedia te houden, dat het woord bewerkingsoorlog eerder in de Dikke Van Dalen zal staan, dan dat Wikipedia het verschijnsel afschaft.

         Natuurlijk gebruiken ‘wij stervelingen’ Wikipedia gewoon als naslagwerk, eventueel met een extra check. Maar wie ‘de euvele moed’ heeft iets toevoegen, stuit op een onverdraagzaam leger digitrollen of, zoals HUMO het beschrijft, belandt in een loopgravenoorlog van scheldproza en blokkeringen.

         Het zou mij weinig verbazen als Wikimedia hierdoor méér dan alleen schrijvende vrouwen misloopt ;-/ Een financiele bijdrage voor web-trollen? Niet nodig, aldus het Vlaamse Newsmonkey.

         [reacties]

         Voorbereidingen voor Sinterklaas

         4 december 2015 15:31


         Ook hier is het knutselen, inpakken en rijmen in volle gang (al is Flits overtuigd dat het allemaal kattenspelletjes zijn ;-)) YouTube, 1m.57s

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015