Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog mei

         kind op gestolen scooter

         16 mei 2014 09:40


         Een klap onder mijn raam, en daar reed de politie een jong kind (een twaalfjarige, dacht ik even, hij bleek veertien) op een, zo bleek, gestolen scootertje klem.

         Op dit moment wordt de scooter, en de fiets van de politie-agent in een politiebus geladen. Het jongetje is al in een auto naar het bureau gebracht. Snel afhandelen, èn de plantenbak van de buurvrouw vergoeden.

         Chapeau voor de kordate rust en vriendelijkheid waarmee ze zo'n jonge arrestant aanhouden.

         Naschrift: er bleek ook een twaalfjarige bij betrokken te zijn, die is even later aangehouden, lees ik op politie.nl.

         [reacties]

         back to the eighties

         15 mei 2014 21:13


         Vanmiddag in de rij bij de kassa van de Kringloper, sprak ik een jonge webontwikkelaar met een prachtige eighties-outfit —ik kon het niet nalaten er een compliment over te maken.

         Als je Inez Weski ziet, kun je, hoe stoer haar handelsmerk ook is, je niet aan de wetenschap onttrekken dat de jaren 80 echt 30 jaar geleden zijn. Net als de vroege jaren van XS4ALL ook in een vorig millennium liggen ;-/ Of de eerste berichten in Het Parool, dat er in Londense metro jongeren waren die medereizigers schockeerden met een veiligheidsspeld in hun wang — het waren zelfs nog de jaren zeventig.

         Al zijn er mensen die meteen hun oordeel klaar hebben, —een hanekam! dat kennie! daar is in 30 jaar niets aan veranderd— op mij heeft ‘het uiterlijk van mijn (puber-)tijd’ meteen een 'one of us'-effect. Hetzelfde wij-gevoel van de vroege jaren van Vrankrijk, of de krakersdico in de Rozenstraat, het Armageddon.

         Enfin, jonge mensen die anno nu onze jeugdtradities voortzetten: heel sympathiek :-) Wel dom dat ik geen email-adres gevraagd heb, nota bene een vakgenoot!

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015