Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog oktober

         Halloween voor 8+

         30 oktober 2010 23:02


         Mag ik naar het Halloween-feest...? Aaaah toe...?’ wekenlang kwam die vraag terug. Uiteindelijk was L. hoogstverbaasd toen ik de uitnodiging gewoon van het prikbord haalde: bleek ik 'm ondanks mijn daar moeten we het echt nog even over hebben.. gewoon bewaard te hebben.

         Het feestje was namelijk alleen voor kinderen van 8 en ouder, èn er moest een ouder mee. Wat hier betekende: één ouder thuis bij Rosalie blijven en één met L. mee.

         Uiteindelijk is Edwin met een Vervaarlijk Geschminkte Kat naar de Erfgooiersspeeltuin gegaan, waar een prachtige griezelroute uitgezet was. Wat precies dat mag L. zelf nog vertellen (twintig griezelig verklede mensen, doodskoppen en bloed, zoveel begreep ik ervan.) En ik bleef thuis met een Griezelgekkebekken Tijger.

         Sommige mensen zijn nogal tegen ‘import-feesten’ als Halloween, (‘veramerikanisering,‘ ‘heidens,’ ‘katholiek,’ ‘commercieel’) maar ik kan er niet zoveel verkeerds in zien. Feesten die aanslaan, raken volgens mij een snaar van herkenning, van zingeving. Buiten dat is feesten en vieren op zich al zinvol. Enfin. Op naar Sint Maarten ;-)

         De foto's zijn aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift.

         [reacties]

         westerheide

         11 oktober 2010 00:56


         Edwin was afgelopen 5 dagen al gauw 18 uur per dag weg: hij mede-organiseerde een conferentie en deed mee aan een programmeermarathon.

         Ondertussen werk ik aan 2 opdrachten, een hele jongleerpartij met schooltijden, bedtijden, maaltijden en you name it.

         Gelukkig was het vandaag mooi weer, en konden we —L.'s idee— picknicken op de Westerheide. Als ik me bedenk hoe bijzonder dit gebied is, vind ik het vaak jammer dat mijn vader zo ver weg woont. Met zijn vakkennis zou hij er heel veel over kunnen vertellen.

         Zo is een van de plekken waar we vaak onze picknickmand neerzetten, een oud kampje. Hoe oud is onduidelijk, sommige bronnen spreken van een laat-middeleeuws schapenkampje. Andere bronnen dichten de walletjes een prehistorische oorsprong toe. De grafheuvel die iets noordelijker dan de walletjes van het kampje ligt, is in elk geval ècht prehistorisch. In deze Googlemaps-screencap heb ik ze (ruim) gemarkeerd, en in de eerste twee foto's hierboven spelen L. en Rosalie op een van de wallen.

         Een ander mysterie is (zie foto) de ‘paddestoel-met-gat’ die L. en Rosalie gevonden hadden: “kijk mama, als je hier op duwt, komt er gas uit...!” — ik zou niet op het idee gekomen zijn om op een paddestoel te duwen, maar inderdaad: bij knijpen in het arme zwammetje kwam er een soort poederwolkje uit ;-) Sporen, heb ik beweerd. Of dat correct is weet ik niet....

         Uiteraard denken wij ook vandaag aan Petra en alle nabestaanden. En helemaal uit mijn hoofd krijg ik ook niet Antonie Kamerling, die op dezelfde dag een even tragisch besluit nam.

         De foto's zijn aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift.

         [reacties]

         Engel

         6 oktober 2010 00:45


          

         De tekst die ik wil citeren voor deze zevende zesde oktober, kwam ik bij toeval tegen in de Weblog van Lothar (voor wie Duits kan lezen, een waardevolle weblog...!)

         Een Rilke-kenner ben ik niet, maar sinds m'n 17e verbaas ik me over de diepe werelden in zijn woorden.

         Over de dood gaat dit gedicht niet.
         Het gaat ‘alleen’ over het loslaten.
         Degene die je liefhebt, vrijheid te gunnen. Toestaan eigen keuzes te maken. Hoe benauwd ze ook zijn voor de achterblijvers.
         Maar laat ik niet elke zin duiden. De lezer snapt het zelf wel.

         Mijn ouders en Petra's kinderen wens ik in gedachten dagelijks heel veel sterkte met dit dagelijkse gedwongen loslaten...

         Officiële Rilke-website: Ich ließ meinen Engel lange nicht los - Rainer Maria Rilke - Het gedicht voorgelezen, met muziek - met dank aan Marion voor de tip.

         [reacties]

         picknick met paddestoelen - en 144 paddestoelefoto's ;-)

         5 oktober 2010 23:50


         Dankzij het mooie weer èn de studiedag (dan hebben kinderen vrij van school) konden we maandag naar de Westerheide, met de picknickmand.

         De eerste paddestoelen kwamen we al tegen ...in de Bakfiets. (Met de hand op m'n hart: ik heb hem vorige week nog schoongemaakt èn gebruik 'm dagelijks! Zo snel kunnen ze kennelijk groeien ;-))

         Op de Westerheide hebben de dametjes paddestoelen gezocht, (zelf) gefotografeerd (OK, vaak onscherp, maar dat mag de pret niet drukken) en heeft L. lekker zitten lezen in het blad dat ze bij de Dierenwinkel kreeg.

         De Vliegenzwam die L. vond, inderdaad vlakbij een berk, was de kroon op haar zoekwerk.

         De foto's zijn aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift.

         [reacties]

         dierendagslinger

         5 oktober 2010 23:40


         De trots van L. en Rosalie, zelfbedacht en samen gemaakt: de dierendagslinger, wilde ik ook nog even laten zien. Dat 'laten zien' was wel even flink editwerk in Photoshop. Want elke foto werd gluren bij de buren, en liet ook nog maar 'ns een klein stukje van de slinger zien. Vandaar deze collage ;-)

         [reacties]

         Halloween valt vroeg in Den Haag

         3 oktober 2010 23:04


         Halloween valt vroeg in Den Haag, dit jaar...... ;-/ Nu maar hopen dat ze ook weer vroeg vallen. Al vrees ik het ergste.

         De cartoon is aanklikbaar: om 'm helemaal te zien..

         [reacties]

         het Tita-tovenaargevoel en ander katerleed

         3 oktober 2010 23:01


         Dan doe ik dit... en *alles* staat stil! Zodat ik even tijd heb om.. (noem de bekende lijstjes) af te maken. Helaas, zoiets werkt alleen in antieke kinderseries.

         In werkelijkheid lijkt alles wel zeer tijdrovend: even uitzoeken hoe je een twee-minutenfilmpje maakt in de allernieuwste versie van Premiere CS5? (En waar Adobe de handleidingen verstopt heeft?) Dag middag. Stukje steenkolenduits tikken? Lunchtijd voor je het weet. Uitschoolhalen, naar-vriendinnetjes-brengen en -ophalen? Trek er maar een paar uur voor uit. Even (tweedehands) fondueborden kopen met L. die graag haar avondeten niet door elkaar wil? Winkel sluit voor je het weet.

         Maar laat ik er snel over ophouden: ook klagen kost teveel tijd ;-)

         Afgelopen week moest ik om de haverklap wildvreemde katers het huis uit zetten. Kennelijk vonden de heren Miesje volwassen genoeg — krols deed ze niet. Maar we hebben haar toch laten steriliseren, na ruggespraak met de Dierenarts over de binnenvallende katers. Katers schijnen toch op de geur van een ‘volwassen kattenvrouwtje’ af te komen.

         Miesje is de dag bij de Dierenarts goed doorgekomen. (Assistente: "we zeiden tegen elkaar: zodra je het deurtje opendoet valt Miesje uit de kooi: Ze is ZO nieuwsgierig dat ze de hele tijd tegen het deurtje staat..." Kijk, zo kennen we onze Miesje ;-))

         Nu is het nog even wachten tot de verliefdheid van de cyperse reus (YouTube-filmpje 2min18 met Vreemde Kater onder L.'s bed) over is... ;-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015