Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         westerheide

         11 oktober 2010 00:56


         Edwin was afgelopen 5 dagen al gauw 18 uur per dag weg: hij mede-organiseerde een conferentie en deed mee aan een programmeermarathon.

         Ondertussen werk ik aan 2 opdrachten, een hele jongleerpartij met schooltijden, bedtijden, maaltijden en you name it.

         Gelukkig was het vandaag mooi weer, en konden we —L.'s idee— picknicken op de Westerheide. Als ik me bedenk hoe bijzonder dit gebied is, vind ik het vaak jammer dat mijn vader zo ver weg woont. Met zijn vakkennis zou hij er heel veel over kunnen vertellen.

         Zo is een van de plekken waar we vaak onze picknickmand neerzetten, een oud kampje. Hoe oud is onduidelijk, sommige bronnen spreken van een laat-middeleeuws schapenkampje. Andere bronnen dichten de walletjes een prehistorische oorsprong toe. De grafheuvel die iets noordelijker dan de walletjes van het kampje ligt, is in elk geval ècht prehistorisch. In deze Googlemaps-screencap heb ik ze (ruim) gemarkeerd, en in de eerste twee foto's hierboven spelen L. en Rosalie op een van de wallen.

         Een ander mysterie is (zie foto) de ‘paddestoel-met-gat’ die L. en Rosalie gevonden hadden: “kijk mama, als je hier op duwt, komt er gas uit...!” — ik zou niet op het idee gekomen zijn om op een paddestoel te duwen, maar inderdaad: bij knijpen in het arme zwammetje kwam er een soort poederwolkje uit ;-) Sporen, heb ik beweerd. Of dat correct is weet ik niet....

         Uiteraard denken wij ook vandaag aan Petra en alle nabestaanden. En helemaal uit mijn hoofd krijg ik ook niet Antonie Kamerling, die op dezelfde dag een even tragisch besluit nam.

         De foto's zijn aanklikbaar voor inzoomen en bijschrift.

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015