Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog september

         spalk

         24 september 2011 12:20


         Bij het naar binnenhalen van de niet-winterharde plant-die-geen-Chinese-Roos-maar-Abutilon-heette, bleef de top haken in de Liguster en :-/ ...brak. Aan een dun vezeltje bungelde de top, met bloemknoppen en al, naast de stengel.

         Razendsnel heb ik plakband gepakt, daarmee de breuk omwikkeld en de top terug op de stengel geplakt. Je weet maar nooit, dacht ik.

         En inderdaad, het is nu bijna een week later: de top lijkt het gered te hebben. Een blaadje dat ook in de Liguster vastzat, hangt verdord aan de stengel, maar de teruggeplakte top is nog even groen als hij was en ook de bloemknoppen zijn niet afgevallen.
         Wat heeft de natuur af en toe toch een bijzonder herstelvermogen.

         [reacties]

         nieuwe herfst- eh winterschoenen

         21 september 2011 23:42


         En toen was het alweer herfst...! De zomerschoenen zijn opgeborgen en we hebben vandaag de economie weer opgang geholpen door ...5 paar nieuwe kinderschoenen te kopen.

         Dat betekende veel ijdeltuiterij voor de spiegel ;-)

         [reacties]

         het leukste blad van .NL: Flow

         16 september 2011 23:23


         Het leukste blad van Nederland is weer uit: Flow Magazine. Bij Albert Heijn lagen maar 3 exemplaren, terwijl ik toch elke keer langs de Tijdschriftschappen loop om te kijken ‘of de nieuwe Flow er al is.’ Wees er snel bij voor het schap weer leeg is ;-)

         En-eh, nee, dit is géén advertorial. Andere bladen lees ik niet. (OK: mannenbladen, kranten en breipatronen uitgezonderd ;-)) Bladen als Libelle, Viva of Esta vallen me vreselijk tegen: ranzig, tuttig of ouwelijk, (sorry, eventuele lezers ;-} hou het er maar op dat ik een nerd ben ;-)) Als ik het erg druk heb (zoals nu met het nieuwe boek van Arnoud) dan wil ik m'n schaarse vrije tijd niet verpesten met teksten die me tegenstaan, al dat gekir over (klein)kinderen, Maxima, vakvrouwverkiezingen (prijs: kleding van Claudia Sträter), polyamory (pardon?), Tinadagen, zaaddonoren —spaar me. Nee, dan lees ik liever Flow Magzine. Alleen thema's die ik zelf ook alle dagen tegenkom. En oh zo mooi vormgegeven.

         [reacties]

         de jarige Zip: 12 jaar!

         16 september 2011 00:01


         Het koste even 53 foto's om de Jarige scherp in beeld te krijgen, zo snel en beweeglijk is onze Zip nog wel. Al loopt hij soms wat moeizamer de trap op en springt hij niet meer zo hoog om zijn favoriete laserlampje te vangen.

         Even verlegen, schuchter en onwennig tegenover alles wat nieuw is is hij nog wel. Waardoor ik hem dierenartsbezoek of logeren-tijdens-vakanties moet besparen. Ondertussen bewaakt hij beide kattenluikjes en het voortuintje als de beste waakkat die je je kunt voorstellen. En kent hij een aantal woorden, waardoor Rosalie overtuigd is dat ‘mama met hem kan praten.’

         Ik hoop dat hij nog heel veel jaren onze lieve trouwe Zip zal zijn.

         [reacties]

         Arme web-log.nl-ers: al 20 dagen down

         12 september 2011 13:13


         In mijn statistieken kan ik zien dat ze gemist worden. Want tussen de Google-zoektermen als "haakpatronen Kerst-engeltjes" en "kaarsen maken" duiken steeds vaker de namen van mijn blogvrienden op.

         Nu zijn mijn statistieken heel eenvoudig: een paar weken geleden heb ik Google-analytics van mijn site afgegooid. Zelf deed ik er niets mee, en het pakket overtrad, voor zover ik het snap, de nieuwe Cookie-wetgeving. Maar uitgerekend voor deze wekenlange Downtime bij web-log.nl waren deze Google-stats een hart onder de riem geweest voor Yukiko en Mack hoe vaak de lezers op zoek zijn naar hun onvindbare weblog. Helaas vertellen mijn minimale statistieken me nu slechts, dat ze niet alléén door mij gemist worden :-)

         Enfin, ik wens de 389.957 (of hoeveel er nog over zijn dan) web-log.nl-ers die al 20 dagen hun weblog niet meer kunnen bereiken en geen enkel gehoor krijgen bij de host, Sanoma, een spoedig herstel ;-}

         Oh, en zoals ik zojuist verneem van Xiwel... Uiterst handige tips voor de web-log.nl-bloggers zijn te vinden op uitwijkpost.wordpress.com... en daar blijkt ook een lijst te staan met de tijdelijke adressen van uitgeweken web-log-Bloggers.

         [reacties]

         code oranje - noodweer boven Nederland

         11 september 2011 00:37


         Noodweer raast over Nederland. De afgelopen uren trokken de onweersbuien met striemende regen over Hilversum — de dametjes slapen nog maar net. Inmiddels hangt de storm boven de Flevopolders en Zwolle, en over twee uur bereikt hij Noord-Duitsland, als ik de Buienradar mag geloven.

         Fotogeniek is zulk weer wel. Nouja, filmgeniek, de kleine Ixus maakt ook filmpjes: met foto's zou ik ongetwijfeld misklikken ;-) Commentaar in het filmpje is van L. en Rosalie.

         [reacties]

         's werelds loon

         8 september 2011 19:31


         Nee! Niet in mijn lokaal!” hief Juf A. haar hand bij de deurpost, toen ik met hulp van L.'s klasgenootjes de Logeerplanten (verpot, grootgemest en aangevuld met drie planten uit mijn eigen collectie) uit m'n bakfiets haalde en wilde terugbrengen naar het lokaal waar ze tot het eind van het schooljaar in de vensterbank hadden gestaan.
         Jij dacht zeker ook, dan ben ik er lekker vanaf..!
         Nou.... deze drie zijn van Juf W., en die–” begon ik–
         Kijk eens daar! Plek voor planten! Juf W. is in de lerarenkamer, ga maar vragen! Ik heb al planten, èn ik moet materiaalbakken in de vensterbank neerzetten!

         Had ik even spijt dat ik die planten niet vorige week al had teruggebracht, toen er nog maar een paar Juffen en Meesters aan het voorbereiden waren ;-]

         [reacties]

         te veel en te weinig (tijd)

         6 september 2011 23:45


         Übersetzung
         Op sommige dagen heb je.. een last-minute-verzoek voor een site-update, een webserver (niet de onze deze keer :-)) die niet meewerkt, huisgenootjes die (u kent de riedel) hebben terwijl je de volgende dag bezoek verwacht, vriendinnetjes waar kinderen naartoe willen, een ge-update versie van BBedit die eigenlijk gewoon ronduit ruk is omdat de makers meenden 'm te moeten versimpelen, geen tijd voor boodschappen, geen naar-bed-breng-hulp omdat Edwin overwerkt, werk voor Arnouds volgende boek, letterkoekjes om letters mee te oefenen, beloofd om cakejes te bakken, zeg maar: teveel leuke (en minder leuke) dingen te doen... ;-}

         U heeft kortom nog steeds blogjes te goed, zoals... Rosalie Leert Fietsen... en het arme schaap valt drie keer.. maar ook (briljant!) Ganz Holland träumt vom "Berg" — lees vooral de commentaren van de Oostenrijkers... ;-)

         Übersetzung, weil mein Statistiken sagen daß es hier auch Deutschsprachige Leser gibt.. :-)

         An manchen Tagen gibt es ...ein Last-Minute Antrag eine Website zu aktualisieren, Mitbewohner die Spielzeug, Taschen, Schuhe auf den Boden geworfen haben während am nächsten Tag Besuch kommt, gibt es eine aktualisierte Version von BBEdit, die einfach nur [***] ist, weil die Produzenten die Software vereinfacht haben, arbeit für Arnoud's nächstes Buch, Versprechen Kuchen zu backen mit die Kinder — enfin: zu viel zu übersetzen ;-)

         Sie haben kurzweg noch viel BlogArtikelchen zu gut, wie... Rosalie lernt Radfahren und fällt dreimal..., ein Rezension vom Buch von Johannes Heckmann, aber auch: Ganz Holland träumt vom "Berg" — Lesen Sie vor allem die Kommentare der Österreicher... ;-)!

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015