Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog oktober

         Benzine Bosmaaiers, weg met die bloemen!

         19 oktober 2017 17:42


         Hoe de Gemeente Hilversum vanochtend gehuld in oranje jasjes met Benzine Bosmaaiers mijn bloemen kwam weghalen.

         Tja. Bloemen. Wat moet je ermee? Er komen maar bijen, hommels en vlinders op af :-/

         [reacties]

         Afgelopen zomer, toen...

         19 oktober 2017 16:13


         ...het Nulderpad nog gewoon ons kampeeradres was en we Hackersconferentie SHA2017 bezochten.

         Bij 'hackers' denken veel mensen meteen aan kwaadwillend volk, maar daarop zijn deze vierjaarlijkse conferenties niet gericht. Net als tijdens HIP97, HAR en OHM waren er ook deze keer veel lezingen en workshops over beveiliging, software, privacy, techniek, electronica en alles dat verband houdt met internet en internettechniek.

         Zo was er een verontrustende lezing over Ict-lekken in zonnepanelen die bedreigend kunnen zijn voor de Europese stroomvoorziening. Ook Bill Binney, voormalig technisch directeur van de NSA en Kirk Wiebe spraken er. Experts als Vesna Manojlovic, teveel interessante 'talks' om op te noemen of tijdens de conferentie tegelijkertijd te volgen :-)

         Alle lezingen zijn nog te bekijken via media.ccc.de/c/SHA2017 — en dat zouden meer mensen, vooral beleidsmakers, moeten doen. Omdat je op je vingers kunt natellen dat Cyberwar, Cyberterror en Cybercrime een steeds realistischer dreiging zullen vormen.

         En wat moeten wij als gewone burgers ermee..? Tja. Misschien is, ironisch genoeg, een beetje afkicken van internet wel een oplossing? ;-) Niet èlk apparaat voorzien van Bluetooth of WiFi? Het digitale nieuws en sociale media wat vaker negeren?

         Ik weet het, kortom, ook niet, maar neig ernaar om Clinton gelijk te geven in haar pleidooi om op z'n minst het politieke misbruik van social media actiever aan te pakken.

         En last but not least, m'n SHA2017-foto's staan hier ;-)

         [reacties]

         Uurhoek van de vermissing

         10 oktober 2017 16:08


         Sorry lieve mensen, voor de stilte alhier: ik ben gewoon moe, moe, moe en nog eens moe ;-}

         Bij het nieuws, de kranten, de journaals, de social media, denk ik: wat kan ik DAAR nou nog aan toevoegen....??

         De wáánzin, noemt u het maar op....

         Na lang, lang, laaaaang (zei ik al LANG?) twijfelen heb ik wel één artikel geschreven over de onverkwikkelijke, ondraaglijk onopgeloste vermissing van Anne Faber, vanuit een perspectief dat ik nog nergens gezien had: uurhoek-technisch, astrologisch perspectief.

         Reageren kan alleen hier. Niet op de pagina zelf. Dat werd me blog-CMS-technisch te ingewikkeld. Ik ben al zo moe. Sorry ;-)
         Het zal de herfst zijn. Of het vitamine-D tekort (het enige vindbare medische euvel.) Enfin, lees de Uurhoek van de vermissing en sla me gerust om de oren met het feit dat astrologie niet bewezen is, enz enz enz. Dàt wist ik namelijk nog niet ;-) ;-) ;-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015