Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         weblog oktober

         Taraaa... alle foto's!

         30 oktober 2011 21:32


         Heel snel even een linkje... De foto's die ik voor Arnouds Security-boek maakte, zijn nu beschikbaar onder CC-BY-SA-licentie! :-)

         Aan het boek zelf ben ik morgen nog even bezig met de laatste kleine dingetjes... (dus eh, vergeef me de weblogstilte ;-))

         [reacties]

         wat foto's en een stroomstoring

         13 oktober 2011 23:54


         Stel dat u het gemerkt heeft: er was hier vanochtend een stroomstoring. U weet wel, mannetje, graafmachientje, kabeltje geraakt — gevaarlijk beroep — en de hele straat zonder stroom.

         Wilde ik Arnoud bellen, bleek zijn nummer in het adresboek van het vaste toestel te zitten (dag adresboek) en in mijn computer (die deed het natuurlijk niet zonder stroom) en in mijn papieren adresboek zat alleen het nummer van Arnouds broer :-) Maar om die nu te gaan lastigvallen, om "vertraging van werkzaamheden" te kunnen melden. Nee. Maargoed ;-)

         In het nieuwste boek van Arnoud ('Security', een must voor elke hacker ;-) Nee, grapje: het wordt ook een leerboek i.s.m. de Security Academy) komen foto's, net als in alle boeken uit de serie deskundig en praktisch juridisch advies. En omdat we de stock-foto's steeds meer zat zijn (denk aan: breedgrijnzende mannen in pakken, close-ups van toetsenborden, handschuddende handen, moeilijkkijkende mensen achter computers) figureren in de foto's nu allerlei Robots en computeronderdelen die hier zowiezo door het huis zwerven.

         De uiteindelijke foto's in het boek worden zwart-wit, en zijn af en toe stevig bewerkt. De foto's hierboven zijn de 'originelen'. Soms scheef, of met nog niet weggewerkte vlakken. In kleur hebben ze een héél ander karakter: voor een boek met kleurenfoto's zou ik ze heel anders gefotografeerd hebben, nu heb ik vooral naar het contrast gekeken, met (tja, ik ben natuurlijk eerder Photoshopper dan fotograaf ;-)) de mogelijkheden van Black and White Adjustment in Photoshop in mijn achterhoofd :-)

         Eén foto in het boek zal, proud to present, afkomstig zijn uit de (ongePhotoshopte) collectie van Parcelpanic. Want hoe kun je het afsluiten van bepaalde rijbanen op de digitale snelweg beter afbeelden dan —met een foto die precies dat zegt? :-) Vielen Dank Jason!

         Komende week ligt het werk even stil, in verband met de herfstvakantie. Lieve mensen, heel hartelijk bedankt voor alle hartverwarmende reacties afgelopen week!

         [reacties]

         (her)denken en doen

         6 oktober 2011 11:02


         Vandaag denk ik aan Steve Jobs, die de strijd tegen het geniepige alvleesklierkanker verloor. En aan Jotie T'Hooft, Antonie Kamerling en natuurlijk last but not least, mijn zusje Petra, die op deze dag hun strijd tegen depressie verloren. En aan iedereen die met dit verlies leeft.

         Niet dat we op zulke dagen bij de pakken neerzitten, echt niet. Zo wordt er op de school van L. en R. vandaag een ‘Lipdub’ gefilmd, —met twee dochtertjes kunt u daarbij denken aan veel nagellak- en krultangwerk ;-) Ondertussen gaat ook het werk aan Arnouds boek verder... (Wordt vervolgd ;-))

         [reacties]

         plagiaat in de gymzaal

         4 oktober 2011 22:59


         Klassemoeder Gerda (ja, ze is ook een klasse!-moeder hoor, maar in de school van L. en R. betekent dat dat je gevraagd kan worden de juf te helpen :-)) en ik kregen van de school de vraag of we ‘iets konden doen’ met de witte muur in de gymzaal.

         Nu is het gymzaaltje erg vaak bezet. Yoga, dansles, motorische therapie, er is van alles te doen na schooltijd. Dus het moest snel. En zonder giftige dampen.

         Zodoende hebben Gerda en ik (en niet te vergeten onze somshulpen Mandy, Yari, L. en Rosalie) met gekleurd papier de activiteiten in de gymzaal uitgebeeld. En dan, zoals je ziet, geplagieerd, nee ;-) net als het project op het Amsterdamse Centraal Station: geïnspireerd door Matisse.

         We hebben ons dan wel twee middagen een breuk staan pulken op dubbelzijdig tape, lees: het had in een halve middag klaar kunnen zijn ;-) maar het resultaat is vrolijk!

         [reacties]

         spierpijn

         1 oktober 2011 22:44


         Gisteren zijn Rosalie en ik maar liefst twee keer met de picknickmand naar de Westerheide geweest. Allereerst rond lunchtijd met Dylan, die net als Rosalie al om twaalf uur uit is. En later op de middag, toen ook L.'s klas vrij was, met ook L..

         De tweede keer was de plek waar Rosalie en Dylan een hut gebouwd hadden helaas bezet, dus kon L. 'm niet bewonderen. Maar gelukkig zijn klimbomen. picknickplekken en paddestoelen ook op andere plekken te vinden. Ik kon wel goed merken dat ik de laatste tijd gewend ben om met nog maar één kind in de bakfiets te rijden — en dat we dergelijke tochten door de natte zomer veel te weinig gemaakt hebben: spierpijn ;-)

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015