Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         wat foto's en een stroomstoring

         13 oktober 2011 23:54


         Stel dat u het gemerkt heeft: er was hier vanochtend een stroomstoring. U weet wel, mannetje, graafmachientje, kabeltje geraakt — gevaarlijk beroep — en de hele straat zonder stroom.

         Wilde ik Arnoud bellen, bleek zijn nummer in het adresboek van het vaste toestel te zitten (dag adresboek) en in mijn computer (die deed het natuurlijk niet zonder stroom) en in mijn papieren adresboek zat alleen het nummer van Arnouds broer :-) Maar om die nu te gaan lastigvallen, om "vertraging van werkzaamheden" te kunnen melden. Nee. Maargoed ;-)

         In het nieuwste boek van Arnoud ('Security', een must voor elke hacker ;-) Nee, grapje: het wordt ook een leerboek i.s.m. de Security Academy) komen foto's, net als in alle boeken uit de serie deskundig en praktisch juridisch advies. En omdat we de stock-foto's steeds meer zat zijn (denk aan: breedgrijnzende mannen in pakken, close-ups van toetsenborden, handschuddende handen, moeilijkkijkende mensen achter computers) figureren in de foto's nu allerlei Robots en computeronderdelen die hier zowiezo door het huis zwerven.

         De uiteindelijke foto's in het boek worden zwart-wit, en zijn af en toe stevig bewerkt. De foto's hierboven zijn de 'originelen'. Soms scheef, of met nog niet weggewerkte vlakken. In kleur hebben ze een héél ander karakter: voor een boek met kleurenfoto's zou ik ze heel anders gefotografeerd hebben, nu heb ik vooral naar het contrast gekeken, met (tja, ik ben natuurlijk eerder Photoshopper dan fotograaf ;-)) de mogelijkheden van Black and White Adjustment in Photoshop in mijn achterhoofd :-)

         Eén foto in het boek zal, proud to present, afkomstig zijn uit de (ongePhotoshopte) collectie van Parcelpanic. Want hoe kun je het afsluiten van bepaalde rijbanen op de digitale snelweg beter afbeelden dan —met een foto die precies dat zegt? :-) Vielen Dank Jason!

         Komende week ligt het werk even stil, in verband met de herfstvakantie. Lieve mensen, heel hartelijk bedankt voor alle hartverwarmende reacties afgelopen week!

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015