Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         leuk die oude kranten met familienieuws

         28 december 2013 14:05


         Mijn vader heeft een neef die popster is. Was, eigenlijk, want de neef verliet de popmuziek in 1969. Verstandige jongen, vermoed ik. Maar dat terzijde.

         Nu was ik helemaal niet op zoek naar antwoord op de vraag 'Heeft mijn vader een neef die popster is?' ;-) Eigenlijk bladerde ik door vooroorlogse kranten op zoek naar gekke nieuwsjes van voorvaderen. Zoo las ik dat een mijner overgrootouders in 1924 'hardnekkig gemoedsbezwaarde' was, en jaarlijks hetzelfde klokje verkocht op een 'gerechtelijke verkooping', een andere overgrootvader in 1932 werd 'vereerd met een bezoek' van inbrekers die zijn brandkast 'a la sardine' openden (Handelsblad), en dat in de Hilversumse Schoenmakerij van mijn derde Overgrootvader, Dingeman van der Sluys, in 1942 een felle brand woedde.

         Die laatste overgrootvader bleek een naamgenoot en kleinzoon te hebben. En dàt was dus de popster, de neef van mijn vader. Bassist van de Easybeats van Friday on my mind. Je kunt het zien, vindik, hij lijkt op mijn tantes en mijn neefs :-)

         Het toeval wil dat de neef, Dick Diamonde alias Dingeman van der Sluys vandáág jarig is. Dus eh, Happy Birthday Dick!

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015