Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         *puzzled*

         8 april 2010 23:15


         Heel, heel, heel lang geleden, in november 2002, maakte ik een Parodie op de Stemwijzer. Destijds gaf het ding 263 Stemadviezen. Daarvan vinkten 133 mensen aan: Jahoor, ik wil meedoen aan het Statistiekje. De resterende 130 ‘Stemadviezen’ werden dus niet eens gelogd.

         Vandaag is er iets geks gebeurd. De Stemwijzer-parodie is plotseling helemaal terug. Vandaag alleen al hebben al 224 bezoekers aangevinkt Jahoor, ik wil meedoen aan het Statistiekje: mijn Stemadvies mag gelogd worden. Terwijl ik dit typ, stromen de deelnemersreacties nog steeds binnen. Allemaal van verschillende IP-adressen, de ene keer uit Frankrijk, de andere keer uit de VS of Japan (?)

         VS? Japan? Wat moeten lezers daar zo massaal met onze verkiezingen op 9 juni..? Zijn het dan wel mensen? Is het geen massive spam attack van een of ander botnet? Want ...waar komt het bezoek vandaan? Zelfs in de apache-accesslogs staat geen referer— lees: de site die naar mijn parodie verwijst is onzichtbaar. Terwijl Google bijv. toch altijd heel duidelijk is terug te zien.

         Enfin, als ik er naast zetwerk voor het nieuwe boek van Arnoud tijd voor kan vinden, zal ik uitzoeken of dit een Spambot-attack is... en zo nee (ik vrees het ergste) dan zal ik ook de parodie-uitslag-statistiekjes nog een keer updaten ;-)

         P.S.: voor de geinteresseerde tech, hier een deel van de access.log...

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015