Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         de beste bierlui staan aan de borreltafel

         1 maart 2010 17:56


         In mijn kristallen bol zie ik het toekomstige kabinet al staan. Naast Beatrix geen kemphaan, populist of partijleider. Die blijven in de Tweede Kamer, waar ze ongehinderd door een ministerrol, het debat kunnen voeren dat de kiezer wil zien. De links-rechts-verhouding van ongeveer 75-75 kamerzetels, vereist een premier die van zoeken naar bindende factoren zijn of haar handelsmerk gemaakt heeft. Omdat ik altijd "Te Oud!" hoor zodra ik hier aan de borreltafel Jeltje "niet wegpesten maar samen optrekken" van Nieuwenhoven roep, blijft er maar één persoon over: Job Cohen, de man van de dialoog en gematigdheid.

         Toch geloof ik niet dat de illustratie boven dit stukje werkelijkheid wordt. De ijdelheid van Wouter "ik dien niet onder Balkenende" Bos kan daar wel 'ns te groot voor zijn. Weer drie jaar bijrol —noem het maar bijrol, minister van Financiën in crisistijd— nee: ik vrees dat Bos nu Boss wil worden. (Is dat grapje al gemaakt? Vast wel ;-)) En het risico dat ik op "Premier Bos" stem, straks in juni, zou ik niet willen lopen. Evenmin als ik op dorpsniveau zou willen stemmen op een partij die op elk lapje grond een minimaal 45 meter hoge woontoren wil bouwen.

         Enfin, schuift u gerust aan, aan deze borreltafel ;-) wie ziet u het liefst als premier?

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015