Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         gedroomde verjaardag

         28 maart 2010 20:11


         Vannacht droomde ik dat mijn hele, maar dan ook werkelijk mijn hele familie, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, als verrassing op mijn verjaardag was gekomen. Die ik vierde in een veel te krappe kelderbox.

         Als dank voor ieders aanwezigheid moest ik een toespraak houden. Het lukte me niet om één woord uit te spreken, zo hard, droomde ik, stond ik te huilen dat mijn zus er niet bij was.

         Ja lieve lezers, het klinkt een beetje ondankbaar, meer dan 50 mensen op je feestje hebben en dan nòg zo hard staan te janken om één afwezige. En dan ook nog de hele dag zodra het beeld je weer voor ogen komt, in tranen uitbarsten.

         Ik zou echt mijn leven zó moeten organiseren, een flink aantal zaken eruit moeten gooien, tussenschoolse opvang bijvoorbeeld, om tijd vrij te maken om een mooier, groter monument voor haar te maken. In welke vorm dan ook.

         Of ik moet een biograaf inhuren. Maarja, een biograaf. Kan zoiemand de ziel van een leven neerzetten? Meestal is het toch een bloedeloze omcirkeling van wat en wie iemand was. Wat ik zelf nu net had willen voorkomen (en waar ik ook al niet in slaagde.)

         Enfin. Het blijft modderen.

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015