Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         krimp- of groeimarkt

         13 maart 2010 10:44


         In de Kringloopwinkel herkende ik een paar vrolijke suède schoenen ogenblikkelijk als "mijn maat." Gek genoeg bleken ze volgens de zool maat 35. Geen 36. Ik heb ze dus teruggezet en toen ik ze een week later nog niet vergeten was (en wat is nu vijf euro) heb ik de gok gewaagd.

         Ze passen prima, ook na een dag lopen knellen ze niet. En wat blijkt als ik ze naast een maat 36 van zo'n dertig jaar geleden hou? (Ja ja, wie bewaart die heeft wat ;-)) Maat 35 lijkt vandaag wel groter!

         Het vreemde is, als ik daar schoenmakers- of fabrikantenlogica naast zet, dan zou ik zeggen dat maten juist klèiner moeten worden: hoe kleiner de schoen, hoe kleiner de materiaalkosten, en des te hoger de relatieve opbrengst. Zou je zeggen ;-)

         Maar kennelijk krijg je anno 2010 méér schoen dan vroeger. Of ..leven mensen tegenwoordig op grotere voet :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015