Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Yucca met bloemen en honingvruchtjes (en mieren)

         13 juni 2010 22:24


         Terwijl het buiten vroor en sneeuwde, kwam afgelopen februari binnen de Yucca in bloei. Nu heb ik de plant al jaren, een verjaardagscadeautje van Jeroen herinner ik me. En meer dan stug doorgroeien ondanks de aanvallen van kater Zip (op zich al een hele prestatie) heeft 'ie nooit gedaan. Tot ik in februari, vlak onder het plafond, bloemknoppen ontdekte.

         Inmiddels hebben de bloemetjes zich alweer een paar maanden ontpopt tot kleine kleverige vruchtjes. Sommige vruchtjes produceren zoveel honing, dat je de druppels kunt zien glinsteren in de zon.

         En dat laatste, die versuikerende honing, is de mieren in de tuin niet ontgaan. Ze hebben een kier ontdekt bij de hardhouten kozijnen, en lopen nu dagelijks op en neer naar de top van de Yucca.

         Ik kan nu van alles doen. Mierenpoeder (staat klaar in de keuken) strooien. De vruchtjes uit de Yucca knippen. Andere tochtstrips in de kozijnen plakken. Om de een of andere reden aarzel ik nog. (Gif in de vensterbank? Dat eruitziet als poedersuiker?) Zolang ze geen nest bouwen in de Yucca en niet op zoek gaan naar hagelslag of broodkruimels, gedoog ik ze nog even.

         Maar zodra de vruchtjes uitgebloeid zijn, zullen de mieren het weten: dat gewandel in mijn Yucca moet maar eens uit zijn ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015