Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         de bijentafels van Mandersloot

         1 juni 2010 11:01


         Op weg naar een kop thee bij Jeroen, kwam ik langs een reusachtig kunstwerk bij Halte Rietlandpark, een halte van de Amsterdamse tramlijn 26 van Centraal Station richting IJburg.

         Het werk, gestapelde tafels van beton en hout, met bijenkorven onder het hoogste tafelblad, deed met denken aan het werk en motto van Berend Peter: Via tafels als beeld tot beeld als tafel en verder... Gestapelde tafels, ze zijn van dichtbij prachtig imponerend, levende natuur (de bijenkasten) — het had zo door Berend Peter bedacht kunnen zijn.

         Thuis googlede ik naar het kunstwerk. Het bleek van Frank Mandersloot en verwijst o.a. naar Amsterdam, stad op palen. Jammergenoeg blijkt de lokatie —in de windturbulentie van de auto's die de Piet Heintunnel in en uitrazen— erg ongunstig voor de bijenvolken. Daarnaast heeft het kunstwerk te kampen met technische mankementen. Klachten van burgers die tegen zo'n paal aanlopen.
         Jammer. Want ik was aangenaam verrast door de fraaie wisselwerking van het werk met de omgeving van Halte Rietlandpark. En door de onverwachte link met het werk van BP :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015