Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         uitzicht op het asbest-alarm

         3 juni 2010 15:42


         Vanmiddag stuurde de politie een asbest-alarm-SMSje de Gooi-regio in. Naast de school van L. en Rosalie, waar ik op dat moment zou helpen bij de tussenschoolse opvang, stond namelijk een loods in brand.

         In de school zelf was geen paniek, de kleuterjuffen waren toen ik aankwam al vertrokken met de jongste kinderen naar een speeltuin buiten de buurt: de kleuterlokalen liggen tegenover het huis waarachter de brand woedde. Wèl belden veel ongeruste ouders naar de school. Logisch natuurlijk als je zo'n SMSje ontvangt en begrijpt dat je kind in die mogelijke asbestrook op school zit. Of... dankzij het alarm binnenblijft en je kind niet kan ophalen.

         Als er werkelijk asbest in de dakplaten zat, zoals de Gooi en Eemlander schrijft, vind ik het wat vreemd dat de overblijfkinderen van de Brandweer na half één toch toch toestemming kregen om buiten te spelen. En als het gebouw aan de Van Leeuwenhoekstraat werkelijk vorig jaar nog gerenoveerd was en er dus geen asbest kon zijn, dan was het asbest-alarm in de hele regio nogal voorbarig. (We zullen vast wel 'ns horen hoe het nu werkelijk zat. Naschrift 3 juni 19u15: zie brief Gemeente.)

         Wel is het mooi om te weten dat de schooldirecteur zulke situaties met zo min mogelijk paniek weet op te lossen. Dáár was het in elk geval een goede brandoefening voor :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015