Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         de ware exodus van mediabedrijven richting Amsterdam

         5 juli 2010 18:14


         ‘Wees er maar trots op: SBS6, WakkerNederland, Powned, allemaal 'jonge mediabedrijven' die zich niet in Hilversum, maar in Amsterdam vestigen. Ja vestigen hè, dus niks ware exodus uit Hilversum,’ beweerde ik vannacht aan een fictieve keukentafel, in droombijzijn van oude discussievrienden zoals Daniël E.

         Kennelijk hebben de berichten vanuit allerlei kranten en radiostations, die beweren dat de TVindustrie Hilversum aan het verlaten zou zijn, genoeg indruk gemaakt om terug te keren in mijn dromen. Komkommertijd als je het mij vraagt ;-)

         Omgekeerd zie ik wèl een exodus de andere kant uit: ik ken zo al zes, zeven creatieven die de hoofdstad verruild hebben voor Hilversum of Bussum. Trek ik de cirkel door naar Hoorn, dan is het aantal nog groter. Voor middeninkomens met een onzekerheidsmarge, zoals creatieven vaak hebben, is de woningmarkt van Amsterdam vrijwel ontoegankelijk. Terwijl woonruimte in deze omgeving nog niet de helft kost van wat je betaalt voor een krappe bovenetage in de hoofdstad.

         Misschien is het wel een goed idee. De Tros, AVRO, RTL4, EO ook prima, verhuizen naar Amsterdam. Genoeg woonzoekende creatieven in Amsterdam die wel in een studio op het Mediapark willen wonen ;-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015