Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         gedrukt en wel

         16 november 2011 16:14


         De Drukkerij heeft het Security-boek bij Arnoud op kantoor laten bezorgen.

         Het resultaat ziet er goed uit.
         Gelukkig, want er zaten allerlei vreemde “Quark versus Adobe”-dingetjes in het PDF-document, om er op het laatste moment nog uit te halen. Je weet wel, duistere witte, leeggevallen bladzijden. Waarschijnlijk een vreemd onzichtbaar tekentje, meegekomen uit OpenOffice en verstopt in de tekst. Maarja: inderdaad: onzichtbaar... Oók met ‘toon onzichtbare tekens.’ Dus hup, lappen tekst eruit, en tekst er stukje voor stukje opnieuw inzetten. Tot er geen pagina meer wegviel.

         En... het hele document opgemaakt in 100% zwart en vanuit Quark-Xpress (waarmee ik toch al 18 jaar werk, tijd vliegt, grrrr ;-/) weggeschreven als Grijsschaal-PDF. Grijswaarden. Dus zwart-wit. Dan heb je maar 1 drukplaat. Maar wat zegt Adobe Acrobat? Dit is een kleuren-document. Hoezo 1 drukgang? ik maak er lekker 4 van. Nana-na-na-naa.

         Waarschijnlijk, vermoed ik, omdat Adobe aanraadt om zwart-wit-foto's met Adjustment --> Black and White in Photoshop zwart-wit te maken, en niet meer met Mode --> Greyscale. OF.. omdat Photoshop Jpegs naar sRGB vertaalt, of alle Jpegs altijd RGB zijn —en daardoor ongeschikt voor grijsschaal-bestanden —en als dat onzin is weet ik het ook niet: spoken ofzo ;-)

         Enfin, het belangrijkste is: dit boek is klaar en zal snel bij de voorintekenaars bezorgd worden!

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015