Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Abutilon in bloei

         31 december 2011 17:33


         De kortste dag was nog nèt niet voorbij, en...: de eerste knoppen van de Abutilon (ja, de geknakte :-)) kwamen uit. Inmiddels bloeien er zo'n 18 à 20 bloemen.

         Op zich is het niet héél bijzonder: in het zuiden van The UK schijnt hij het hele jaar te kunnen bloeien. Deze heeft de hele zomer gebloeid, tot ver in de herfst, toen werd het hem kennelijk te donker.

         Maar toen ik er ooit één wilde kopen bij het Bloemenstalletje van de voormalige Super-de-Boer, drukte de Bloemenman me op het hart dat hij alléén voor buiten geschikt was. En kocht ik hem dus niet. Tot ik er één zag bij de Gamma. De laatste. "Kuipplant" heette hij, zonder verdere aanwijzingen.

         Nu ik 'm zo zie bloeien, met de wetenschap dat hij buiten allang dood geweest was, denk ik: het is eigenlijk meer een kamerplant dan een buitenplant, in ons klimaat.

         Hij heeft één gebruiksaanwijzing, en dat is: héél veel water. Zelfs glazen bol die hem de hele dag van water voorziet is niet genoeg: wanneer de potgrond éven uitdroogt gaan de punten van de bladeren slap hangen. Elke 24 uur flink watergeven is dus een must, zeker in de winter boven de centrale verwarming.

         Wens ik tenslotte iedereen een heel mooi oudejaarsfeest, en oprecht, ik weet hoe schaars het is: véél geluk en gezondheid in 2012!

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015