Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         Count Basie - u kent hem wel

         19 december 2011 01:06


         Van het weekend vierden we het jaarseinde alvast bij vrienden, met een feestelijk diner. De meeste gasten kenden elkaar niet, dus stelde iedereen zich voor, vertelde wat hij of zij deed, of waarvan hij of zij de gastvrouw en gastheer kende.

         Eén van de gasten was een sympathieke muzikant, de jazz-trombonist, componist en arrangeur T.S. Galloway. De andere gasten waren niet zo thuis in de muziekwereld, dus stelden vragen als waar speelde je dan, en met wie? Zegt Galloway: Oh, onder andere met Count Basie :-)
         Maar wie is Count Basie? bleek er vrijwel niemand (!) in het gezelschap (toch bijna allemaal getooid met luisterrijke titels en curricula ;-)) ooit gehoord te hebben van Count Basie. Ja, heus! Moi bleek de enige in het gezelschap die Count Basie kende als de man van de Big Bands.

         Toch kent iedereen die wel eens de eindtune van Brandpunt heeft gehoord het werk van Count Basie.... Luister maar... ;-)

         Overigens denk ik niet dat T.S. Galloway het een van de gasten kwalijk genomen heeft, het leek hem eerder te amuseren. En toevallig vertelt hij zelf in zijn enige interview op YouTube, hoe hij jarenlang geen idee had gehad dat de Buren in de straat waar hij opgroeide Lil en Louis Armstrong waren :-)

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015