Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         een notenwagen naast een kathedraal: de nieuwzeelandse aardbeving

         26 februari 2011 17:25         © Photo by Sharon Davis

         Bij het maken van het ICTRecht-webwinkelboek bleek een foto van een webwinkel lastig te vinden. Webwinkels hebben zelden etalages of toonbanken. Beeldmateriaal beperkt zich al snel tot clichées met winkelwagentjes en laptops.

         Zoekend kwam ik terecht bij foto's van een webwinkel in Nieuw-Zeeland, een webwinkel die niet alleen webwinkel is, maar ook met een wagen (mèt url) naast een kathedraal staat. Aan de andere kant van de aardbol, ja. Maar misschien juist goed: een foto van een verre webwinkel geeft geen scheve ogen. Zo van: waarom staat concurrent X wel in jullie boek en wij niet? Enfin, de eigenaar was zo aardig om toestemming te geven, en zo kwam een Nieuw-Zeelandse webwinkel in een Nederlands boek.

         Vandeweek, met een ontbijtbord in m'n hand en m'n hoofd om de hoek van de deur, herkende ik in de beelden van de aardbeving in Nieuw-Zeeland meteen die neo-gothische kathedraal en het plein van de notenwagen. Anders dan bij de aardbeving vorig jaar in hetzelfde gebied, kent deze aardbeving honderden doden en vermisten. Grimmig nieuws over plunderaars, drankmisbruik, wangedrag en medische noodsituaties als amputatie met zakmes. Vreemd hoe nieuws harder aankomt als je in het getroffen gebied iemand kent, nouja, kent: weet dat er naast zo'n ingestorte kathedraal een man met een notenwagen stond.

         De eigenaar van de noten(web-)winkel en zijn familie zijn gelukkig ongedeerd. Maar hoe komt deze stad in Nieuw-Zeeland hier weer bovenop? Was het België, The UK of Duitsland, dan was giro 555 vast al geopend of dan zaten we vanavond voor de TV, te kijken naar een haastig georganiseerde Benefietavond. Gelukkig krijgt NZ hulp uit Groot-Brittantie, Canada, Japan, Australie, —en vast veel meer landen. Hoop ik.

         In elk geval wens ik Milad Younan, zijn familie en stadgenoten, heel veel sterkte met deze tragedie en met de wederopbouw van hun stad..!

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015