Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Jolies weblog

         een schat van een hond

         16 februari 2011 23:54


         Het was een schatje, deze Max, de Labrador (hoorde ik in de loop van die avond, —weetikveel, ik weet niks van honden ;-))

         Beide foto's maakte ik in januari; -op een avond dat ik na een vergadering naar huis fietste, liep er een hond in zijn eentje door onze straat. Geen riem, penning of adreskokertje. Aangebeld bij hondeneigenaars, of iemand hem kende. Een schat van een hond; hij luisterde naar elk commando dat ik ter plekke bedacht (zit, plaats, blijf, kom) — het leek me dat ergens iemand deze goedopgevoede vriendelijkheid-in-eigen-persoon moest missen.

         Uiteindelijk hebben we hem in ons halletje (Zip-de-kater keek me met schoteltjesogen aan: wat heb je NU meegebracht?? Was 1 Miesje niet genoeg??) laten wachten op de Dierenambulance. Die kon de hond z'n chip uitlezen, en hem terugbrengen naar z'n eigenaar.

         Het is dat ons huis en tuin te klein is voor een hond. En lang niet alle honden zo vriendelijk zijn als deze Max. En en en en en. Maar anders zocht ik in een asiel zo'n schat van een hond.

         Reacties

         Voeg je reactie toe:

         Type hieronder je reactie.


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015